Osječko-baranjski HDZ osuđuje izjave župana Bognara

OSJEČKO_BARANJSKI Županijski odbor Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) osudio je danas nedavnu izjavu župana Ladislava Bognara (SDP) da bi predsjedniku županijskoga HDZ-a Branimiru Glavašu ´bilo bolje da se zanima za Haag, jer se i Haag zanima za njega´.

Tajnik osječko-baranjskoga HDZ-a Ivan Drmić na današnjoj je konferenciji za novinare rekao da je ta izjava ´uvreda svim hrvatskim braniteljima i cijelom hrvatskom narodu´, jer je župan Bognar pokazao ´što misli, ne samo o generalu Hrvatske vojske Branimiru Glavašu´, nego i o ostalim, kako je rekao, ´od Haaga nepravedno optuživanim legendama Domovinskog rata´.

´Tom besramnom izjavom Bognar je pokazao ne samo da se naslađuje svakom optužbom protiv hrvatskih branitelja i generala te blaćenjem cijelog Domovinskog rata, već je i pokazao što misli o onima koji su se usudili srušiti njegovu komunističku miljenicu -Jugoslaviju´, kazao je Drmić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Predsjednik HDZ-ova Kluba vijećnika u Županijskoj skupštini Antun Rimac kazao je da bi eventualno ponovljeno glasovanje o povjerenju županu Bognaru za tu stranku bilo ´apsolutno nelegitimno´, te da bi županijska koalicija (SDP,LS,HSS,HSLS) trebala predložiti novoga kandidata za župana kako bi se spriječila politička kriza u Osječko-baranjskoj županiji.

Predstavnici HDZ-a izvijestili su da su, nakon nedavnog pisma premijeru i predsjedniku SDP-a Ivici Račanu o stanju u Županiji nastalom nakog glasovanja o povjerenju županu Bognaru, pismom izvijestili predsjednike HSS-a, HSLS-a i LS-a.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara