Ostojić Petrovu: Ako imaš muda, idemo na sučeljavanje pa ćemo vidjeti tko koga prati

Ostojić Petrovu: Ako imaš muda, idemo na sučeljavanje pa ćemo vidjeti tko koga prati

Foto: Hina, Audio: Media servis

MINISTAR policije Ranko Ostojić na press konferenciji koja traje govorit će o optužbama iz MOST-a da je naredio praćenje Bože Petrova. Ostojić je i sinoć kazao da Petrov nije praćen niti prisluškivan te da za to postoje dokazi. Pozvao ga je i na sučeljavanje.

Na početku press konferencije osvrnuo se na izbjegličku krizu. Rekao je da je u Hrvatsku do danas ušlo više od 572 tisuće izbjeglica.

"Sve one koji se nisu dosad bavili pitanjem izbjeglica pozivam da se počne brinuti o tome jer je to pitanje nacionalne sigurnosti. Svi koji će biti na čelnim mjestima moraju se što prije početi brinuti oko toga.", rekao je.

"Petrov nije praćen niti prisluškivan, niti je Neodgovorno je u ovoj situaciji, u zemlji u kojoj smo po svim kriterijima na visokoj razini sigurnosti, da se narušava ovo što imamo. Ja sam pozvao ove koji dolaze iza mene samo da budu bolji, ništa drugo, ja ne znam tko su oni, siguran sam da to ne zna niti mandatar. Nasljednik može biti siguran da dobiva čist sustav, i varijantu uhodanog posla, u kojemu će morati poštovati uhodane poslove", rekao je Ostojić.

Grmoja ne poznaje zakone

"Mom nasljedniku ne smije  pasti na pamet da se miješa u krim poslove, ne smije naređivat krim istrage". Pozvao je budućeg ministra unutarnjih poslova da se drži zakona i propisa i ne miješa u kriminalističke obrade, te da poštuje izabrane ljude i njihovu samostalnost u poslu. Ustvrdio je da Grmoja ne poznaje temeljnu zakonsku regulativu i ingerencije ministra unutarnjih poslov i, institucija obavještajnog sustava.  Gospodar predkaznenog postupka, za razliku od prijašnjih razdoblja je Državno odvjetništvo, istaknuo je Ostojić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na temelju rekla-kazala ne smije se uznemiravati narod", dodao je.

Mostu nezavisnih lista poručio je neka "konačno sastave HDZ-ovu vladu" i, kako je rekao, "postanu glazura smeđe boje, jer tu boju zaslužuju",  te neka preuzmu odgovornost i poslove važne za RH.

"Neka Petrov prihvati sučeljavanje"

"Ja još nisam dobio odgovor gospodina Petrova, nadam se da će prihvatiti sučeljavanje. Mislim da je vrijeme da se počne na taj način razgovarati, da se ne šalju glasnogovornici. Neka se potpišu pod prijave. Zanimalo me kako osoba, glasnogovornik Grmoja zna za sadržaj predstavke koja je stigla u Odbor, koji u ovom trenutku ne postoji, i koji ne može govoriti o tome, a onda zna za to i točno zna imena ljudi koji su navodno to sve skupa napravili i pratili gospodina Petrova. Kako Grmoja zna za tu predstavku? Neću pustiti da se policiju blati bez dokaza i argumenata!", rekao je Ostojić.

"Ne zanima me što je rekao Grmoja, ja sam pozvao Petrova, ako ima muda neka dođe na sastanak sa mnom, na sučeljavanje na bilo kojoj televiziji pa ćemo vidjeti tko koga prati, gdje je ta priča o korupciji, tko su njegovi savjetnici...:"

Most je imao priliku imati predsjednika Sabora i premijera, ali ih nema, kao što neće imati ni trećinu ministarstava uključivo i ono unutarnjih poslova, ustvrdio je Ostojić.

Ostojić je spomenuo i Grmojin prijedlog da se nađu u Kotromanovićevom stanu. "On ne bi bio dobrodošao tamo jer niti ne zaslužuje da se s takvom osobom uopće sjedne, a niti da ga se primi u stan", poručio je Ostojić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara