Otkriveno gdje je radila riječka učiteljica s lažnom diplomom

Otkriveno gdje je radila riječka učiteljica s lažnom diplomom
Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL

U OKVIRU sustavne provjere diploma zaposlenih u osnovnim i srednjim školama sedma lažna diploma otkrivena je u Rijeci.

Lažnu diplomu otkrio je provjerom Učiteljski fakultet u Rijeci, a vlasnica diplome učiteljica je Osnovne škole Ivana Zajca u riječkom naselju Škurinje, javlja Novi list.

Radi se o učiteljici koja je predavala u razrednoj nastavi, a informaciju o pronalasku krivotvorene diplome potvrdio je i sam Učiteljski fakultet.

Diploma iz 2005. godine

Prva krivotvorena riječka diploma ujedno je sedma lažna diploma otrivena u hrvatskom školskom sustavu od početka godine, a kako navodi dekanica prof. dr. Lidija Vujičić, riječ je o diplomi iz 2005. godine, dok se uvidom u studentski dosje utvrdilo da vlasnica diplome nikada nije diplomirala te je studentska prava izgubila 2012. godine. Na fakultetu se u njenom dosjeu još uvijek nalazi i indeks.

S obzirom da je lažna učiteljica studij upisala po »starom sistemu«, odnosno prije uvođenja Bolonje, znači da je imala rok od 8 godina da završi fakultet i stekne diplomu, a to joj očito nije pošlo za rukom. Učiteljica je ipak svoju žarku želju da stane za katedru ostvarila na ilegalan način, a za datum diplomiranja odabrala je godinu prije nego je uopće upisala fakultet. Dekanica prof. dr. Vujičić ističe da je fakultet odmah po otkrivanju lažne diplome obavijestio Ministarstvo znanosti i obrazovanja, riječki Rektorat, kao i Državno odvjetništvo.

Ravnateljica Josipa Gračanin na upit o krivotvorenoj diplomi prilično neljubazno je poručila da nema službeni komentar te da se novinari Novog lista obrate Ministarstvu znanosti i obrazovanja, što su i učinili. Dobili su odgovor da Ministarstvo nije ovlašteno davati više informacija te da je sve prijavljeno nadležnim tijelima. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara