Ovako HDZ-ovci uhljebljuju: U 10 godina od člana mladeži do direktora

Ovako HDZ-ovci uhljebljuju: U 10 godina od člana mladeži do direktora
Foto: Facebook/Makarska kronika

MAKARSKA KRONIKA donosi priču o zapošljavanju mladog HDZ-ovca kao direktora gradske tvrtke Stambeno gospodarstvo.

28-godišnji Ivan Kotarac član je HDZ-a već desetak godina, a posljednjih godinu i pol bio je u Nadzornom odboru Stambenog pa kaže da je upoznat sa situacijom jer je bio na šest, sedam sastanaka u to vrijeme.

Zanimljivo je, kako prenosi Slobodna Dalmacija, da je Kotarac početkom siječnja novinarki Makarske kronike rekao da ima neke druge planove u životu te da nije upoznat s time da će biti imenovan na mjesto direktora Stambenog. Ne samo to, kazao joj je kako nema uopće takvu ambiciju.

No, 12 dana kasnije na svom Facebook profilu Kotarac objavljuje:

"Kao novi direktor “Stambenog gospodarstva Makarska “svoj prvi radni dan proveo sam u obilasku zgrada, razgovarajući sa stanarima o gorućim problemima. Znam da sam preuzeo jednu odgovornu funkciju te se nadam da ću zadovoljiti očekivanja građana i gradske vlasti. Moj osobni cilj je podići standard i kvalitetu naše usluge."

"Zanimala me problematika"

Kotarac je u telefonskom razgovoru za Makarsku kroniku kazao kako ga je imenovao sam gradonačelnik bez ikakvog natječaja ili glasanja.

"Završio sam pet godina fakulteta. Stručni sam specijalist ekonomije. Ispunjavam sve uvjete. Radio sam za Dragicu Roščić u Lag Adrionu. U Nadzornom odboru Stambenog bio sam godinu i nešto. Kroz to smo vrijeme imali šest, sedam sastanaka. Tako da razumijem problematiku, vidio sam da se može napraviti da poduzeće bude transparentnije. Da radimo korektno. Grad Makarska kao turističko mjesto. Da se zgrade obnavljaju, fasade. Parlafoni. Tako. Zanimala me problematika. Stanje zgrada. Koji su to problemi, zašto se nisu rješavali", nabrojao je svoje karakteristike.

Spomenimo, na Facebook profilu navodi kako se školovao na Veleučilištu Baltazar u Zaprešiću.

Još je zanimljivije kako je opisao svoj dolazak do mjesta direktora: "Pa, mislim, sve je išlo nekim svojim tokom. Prije toga sam bio gradski vijećnik. I tako. Prošao sam sve te faze.

U HDZ-u sam desetak godina. Bio sam i predsjednik ovdašnje mladeži, prošao sam sve te neke faze kroz stranku, u Gradskom sam odboru, i županijski vijećnik u mladeži sam bio. Ali, znate šta, čut ćemo se za godinu dana, kad budu rezultati, neke veće promjene. Ja u Stambenom želim što prije uvesti red. Da sve funkcionira jedan kroz jedan."

Kazao je i kako je sam sebi smanjio odmah plaću, ali koliko ona iznosi, to je poslovna tajna:

Novinarka: Kakva poslovna tajna, to je javni podatak!
Kotarac: A dobro.

Novinarka: Nećete mi reći?
Kotarac: (Tišina)

Novinarka:  Hoćete da pošaljemo novinarski upit…?
Kotarac: Ha.

Novinarka: Ajde dobro. Poslat ćemo.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara