POTRES U ZAGREBU

Ovako izgleda centar Zagreba dva tjedna nakon potresa. Bravo, gradonačelniče

Ovako izgleda centar Zagreba dva tjedna nakon potresa. Bravo, gradonačelniče
Foto: Index

OTKAKO je prije dva tjedna vojska raščistila prometnice od cigli, crjepova i dijelova fasada, da bi se moglo koliko-toliko normalno voziti, na zagrebačkim ulicama nije se puno toga promijenilo. Gradske komunalne službe pod kontrolom gradonačelnika Milana Bandića još uvijek nisu uspjele očistiti centar grada. 

Zatrpani građevinskim otpadom

Milan Bandić u svojoj je osobi odavno utjelovio funkciju gradonačelnika i predsjednika skupštine Zagrebačkog holdinga, a sada je to pretvorio u sveto trojstvo pridodavši si i funkciju načelnika stožera Civilne zaštite. Trojedini Bandić gomilanjem funkcija ipak nije uspio postići da se dva tjedna nakon potresa s ulica uklone gomile šute uokvirene policijskim, vatrogasnim ili komunalnim trakama. Zahuktavanjem radova na rušenju dimnjaka i početkom obnove građevinski otpad samo još više zatrpava ono malo pločnika kojima je sigurno hodati i parkirnih mjesta koje ne zauzimaju zdrobljeni automobili.

Kante dobile novu namjenu

Ipak, gradonačelniku se mora priznati vizionarstvo. Proteklih je godinu dana bjesomučno kupovao plastične kante za smeće i otpad te njima zakrčio ulice centra grada. Sada su one dobile pravu svrhu. Služe da bi se ogradila najkritičnija mjesta pred oštećenim zgradama. Bravo, gradonačelniče.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara