Pacijenti opisali vulgarne ispade zagrebačkog liječnika: "Rekao mi je - primi se za čmar ili ću te ja"

Pacijenti opisali vulgarne ispade zagrebačkog liječnika: "Rekao mi je - primi se za čmar ili ću te ja"

Screenshot: Nova TV

DVOJE pacijenata jednog ortopeda iz KB Dubrava za emisiju Provjereno na Novoj TV ispričali su izuzetno neugodna iskustva koja su doživjeli s liječnikom. Kažu da liječnik ima neprimjerene ispade, prostači, vrijeđa ih i ponižava te da je vulgaran i neprofesionalan.

>> Šokantne ispovijesti o liječniku iz Zagreba: "Pipao me, pitao kada me muž prvi put jebao..."

Lana Žugec je prije dvadesetak dana došla u KB Dubravu s dijagnosticiranom skoliozom i bolovima u leđima. Trebalo se raditi o rutinskom pregledu.

"Njegov prvi komentar je bio: A kaj ste vi došli, ja vidim da vama nije ništa, što trebate, penziju ili bolovanje?", ispričala je Lana za emisiju Provjereno.

"Čitavo vrijeme je spominjao da imam ogromne grudi. Govorio je i da imam grbu od rođenja, da zar ja to ne znam? Pitao me jesam li udata i imam li djecu, na što sam rekla da. Pa me pitao da li su mi i djeca grbava, i onda pitao da li je, kad me moj muž prvi put jebao, to bilo sprijeda ili zguza jer, ako je bilo zguza, onda je morao vidjeti da sam grbava, a ako je bilo sprijeda, onda sam ga uspjela prevariti pa me oženio takvu grbavu", dodala je.

Poslao ju je na rendgen. Kaže da je pravi šok uslijedio tek nakon što se vratila u ambulantu.

"Prešao je rukom preko mojih grudi"

"Pozvao me da dođem bliže k njemu, da se nagnem nad kompjutor i da zajedno pogledamo slike. U jednom je trenutku prešao preko mojih grudi rukom i rekao sljedeće: Joj sad bi se, da nema sestre, ovo moglo smatrati da sam vas pipkao.

Ja i dalje ne reagiram, ukočena... iz respekta prema doktorskoj profesiji ne reagiram, želeći da to što prije završi", prepričava Lana, dodajući kako je medicinska sestra cijelo vrijeme bila prisutna.

"Jednog trena, ovo mi je sad stvarno neugodno reći zato što sam to i napravila, on mi je rekao da se primim za čmar, ja sam rekla: 'Moliiim? Ne razumijem o čemu pričate?', a on mi je rekao: 'Što niste dobro čuli? Primite se za čmar'. Kad sam u nevjerici pitala zašto, rekao je šta u pičku materinu zašto? Hoću li da me on primi i neka to napravim", prepričava strašno iskustvo.

Na izlazu je, kaže, uplakana prišla sestri i upitala je ponaša li se doktor tako prema svim pacijentima, na što joj je sestra odgovorila potvrdno. Liječnikovo ponašanje je prijavila, nakon čega je ravnatelj bolnice oformio povjerenstvo koje će utvrditi eventualnu liječnikovu odgovornost i sankcije.

Priča traje već godinama

Nije Lana jedina koja je imala vrlo neugodno iskustvo sa spomenutim liječnikom.

Ivica Milanja, psiholog iz Zadra, također je ispričao svoju priču. "Žalosno je to što ta priča traje od 2011. i nije se dogodila samo meni, a taj doktor i dalje radi i nije kažnjen onako kako je zaslužio", rekao je za Provjereno.

"Hladan tuš unutra. Doktor je prešao na 'ti' momentalno, prostačio je stalno, nije me htio saslušati, stalno je prekidao. Na moje riječi da me boli patela u koljenu vikao je na mene: 'Govori hrvatski, šta se praviš pametan, imaš poremećaj ličnosti, ti si narcisoidna osoba!'. U početku me nastup iznenadio, ostanete šokirani, kao da vas netko na ulici udari šakom u lice, ne biste se snašli u tom trenutku. Trpio sam taj razgovor, jedno 20-ak minuta je to trajalo, jer sam htio čuti mišljenje. OK, neprofesionalan si, neetičan, neodgojen, ali želim čuti što će biti", priča Milanja.

Na kraju mu je ortoped rekao da izmišlja bolove. "Dragi moj Ivica, to ti je sve ovo (pokazuje srednji prst). Ti se preseravaš, nije tu ništa, ti bi htio tko zna što od svog života", prepričava Milanja.

Pet opomena, ali liječnik i dalje radi

Milanja je uputio prigovor i službenu žalbu Upravi bolnice. Kaže da je odgovor bio kao hladan tuš. Doktor i sestra u pisanom su očitovanju porekli njegove tvrdnje o neprofesionalnom, prostačkom i neetičnom ponašanju. Povjerenstvo za pritužbe, iako nije našlo elemenata za sankcije, dalo je znakovit odgovor.

"I onda jedna rečenica za koju ne znam što bih rekao: 'Da smo i našli nekakvo loše postupanje i primijenili neku mjeru protiv doktora, to nažalost ne bi imalo smisla jer taj doktor ima već pet opomena zbog neprofesionalnosti prema pacijentima i to nije urodilo plodom'. I pozivaju me da se javim na liječničku komoru, da oni to unutar bolnice ne mogu riješiti", kaže Milanja.

Brojni negativni komentari pacijenata

Pretragom na webu o spomenutom se liječniku ne saznaje mnogo. Ne postoji čak ni biografija na službenim stranicama KB Dubrava. Uglavnom se spominje u komentarima na portalu Najdoktor.

"Evo, rutinska kontrola kuka, doktor je bio izrazito vulgaran, obraćao mi se s 'a sad mi se naguzi, meni njena guza dobro izgleda, a vama, sestro? Sada sjednite kao da hladite jaja, sada lezite kako vi žene najviše volite, na leđa, s jako raširenim nogama'"

"Izvrijeđao me, izvrijeđao mog muža. Pitao ga sviđa li mu se biti moj rob, pošto je gurao kolica na kojima sam bila... Obraćao se mom mužu kao da mene nema jer 'ženske' su neuračunjive i s njima se ne da razgovarati..."

"Što se praviš pametna? Okrenuo se prema sestri i rekao da je to za operaciju, a na moje negodovanje rekao je - doviđenja, i to je bio pregled koji je trebao obaviti, s podsmijehom cijelo vrijeme. Žalosno da takva osoba ima titulu doktora i da radi u takovoj ustanovi, a najžalosnije je što to i nadležni znaju a ništa ne poduzimaju."

"Vulgaran, neprofesionalan, grub... Ako ne morate, savjetujem da ga zaobiđete u širokom luku", samo su neki od komentara.

Kada će biti sankcioniran?

Oformljeno je povjerenstvo koje će utvrditi liječnikovu odgovornost za optužbe koje mu se stavljaju na teret.

"Ukoliko se u postupku utvrdi da su navodi iz pritužbe istiniti, protiv istog liječnika bit će izrečene odgovarajuće mjere", kažu iz bolnice. O svemu će biti obaviještena i Hrvatska liječnička komora, koja je ovlaštena pokrenuti i provesti disciplinski postupak.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara