Pankretić: Štete od suše više od 200 milijuna kuna

MINISTAR poljoprivrede Božidar Pankretić izvijestio je danas u saborskom aktualnom prijepodnevu da se štete, što ih je počinila dugotrajna suša već sada procjenjuju na više od 200 milijuna kuna, te najavio da njegovo Ministarstvo priprema mjere za njihovo ublažavanje.

Ministarstvo će te mjere predložiti Vladi kada dobije detaljna izvješća s terena, najavio je Pankretić.

Potvrdio je bojazni da iznos od 20 milijuna kuna, koliko je ove godine proračun osigurao za ublažavanje šteta od elementarnih nepogoda, neće biti dovoljno, jer se već sada govori o štetama od više od 200 milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ministar ističe da će mjere što ih Ministarstvo priprema imati nekoliko sastavnica - vodit će se računa da poljoprivrednici na stradalim područjima prime državne poticaje neovisno o referentnim prinosima, određeni će prijedlozi ići prema općinama, gradovima i županijama, razmotrit će se što je s kreditnim opterećenjima poljoprivrednika.

Pankretić je podsjetio da su zbog katastrofalne suše do sada tri županije proglasile elementarnu nepogodu, da se procjenjuje da će prinosi na pojedinim kulturama biti prepolovljeni.


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara