Papa Franjo rekao homoseksualcu: "Bog te stvorio takvim i voli te kakav jesi"

Papa Franjo rekao homoseksualcu: "Bog te stvorio takvim i voli te kakav jesi"
Foto: Hina/EPA
 
ŽRTVA svećeničkog seksualnog zlostavljanja rekla je da joj je papa Franjo poručio da ga je Bog stvorio kao homoseksualca i da ga voli takvog kakav je, te da njegova seksualnost “nije bitna”:
 
Juan Carlos Cruz prošlog je mjeseca proveo tri dana s papom Franjom u Vatikanu, gdje je raspravljao o svojoj seksualnosti i zlostavljanju koje je pretrpio od čileanskog svećenika. 
 
U intervjuu za CNN, ovaj Čileanac tvrdi da mu je papa Franjo rekao: “Znaš, Juan Carlos, to nema veze. Bog te stvorio takvim. Bog te voli takvog kakav jesi. Papa te voli takvog kakav jesi i ti bi trebao voljeti sebe i ne brinuti se što ljudi kažu.”
 
Papine riječi ozbiljno odstupanje od nauka Katoličke crkve?
 
Papine riječi, ako je Cruzovo svjedočanstvo istinito, predstavljaju vrlo značajno odstupanje od nauka Katoličke crkve koja smatra da je homoseksualnost “objektivno neuredna” i u suprotnosti s Božjim zakonom.
 
CNN je za komentar upitao glasnogovornika Vatikana Grega Burkea, koji je odgovorio: “Obično ne komentiramo papine privatne razgovore.”
 
Svećenik koji je zlostavljao Cruza kao dijete, Fernando Karadima, proglašen je krivim u kanonskom procesu Vatikana 2011. Ukupno su 31 aktivan i tri umirovljena biskupa ponudila ostavku zbog skandala sa svećenikom pedofilom i stavila stvar “u ruke Svetog Oca kako bi on mogao slobodno odlučiti za svakoga od nas”.
 
Podsjetimo, papa Franjo se ispričao nakon što je optužio žrtve svećeničkog seksualnog zlostavljanja u Čileu za klevetu biskupa koji je godinama štitio svećenike pedofile i nije ih prijavio. U posjetu Čileu u siječnju rekao je i da osjeća "bol i sram" zbog pedofilije u čileanskoj crkvi.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara