Paro: Odgođen posjet Vojvode od Yorka, Račan ide u London

HRVATSKI veleposlanik u Velikoj Britaniji Joško Paro izjavio je da se politički kontakti Zagreba i Londona nastavljaju, unatoč odgodi posjeta Vojvode od Yorka Hrvatskoj.

´Izričito nam je rečeno da svi kontakti na političkoj razini ostaju intenzivni kao dosad´, izjavio je Paro Hini.

Dodao je da nije upitan planirani posjet Londonu premijera Ivice Račana, koji bi u britanskoj prijestolnici trebao boraviti 18. i 19. ožujka u sklopu lobiranja za ulazak Hrvatske u EU.

Ministarstvo vanjskih poslova Velike Britanije izvijestilo je Para da se posjet princa Andrewa, drugog sina kraljice Elizabete II, odgađa zbog nedovoljne suradnje Hrvatske s Haškim sudom.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

´U Ministarstvu su rekli da s obzirom na stajališta Carle del Ponte o hrvatskoj suradnji sa Sudom ne mogu izlagati člana kraljevske obitelji kontroverznom posjetu Hrvatskoj´, pojasnio je Paro.

Posjet Vojvode od Yorka, kojemu je cilj bio poduprijeti poslovanje britanskih poslovnih ljudi u Hrvatskoj, prvi je put odgođen u rujnu prošle godine nakon izbijanja slučaja ´Bobetko´.

O odgodi njegova novog posjeta obaviješten je Ured Predsjednika, koji je trebao biti domaćin članu britanske kraljevske obitelji.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara