Zagrebački zastupnik "otvorio" radove na metrou pa Bandića nazvao klaunom

Zagrebački zastupnik "otvorio" radove na metrou pa Bandića nazvao klaunom
Foto: Sanjin Strukić/Pixsell

NEZAVISNI zastupnik u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Renato Petek održao je danas performans "otvaranja radova" na istočnom tunelu zagrebačke podzemne željeznice reagirajući time na najavu gradonačelnika Milana Bandića da će projekt U-Bahna biti prioritet.

Performans je izveo na Trgu hrvatskih velikana, gdje bi, prema Bandićevoj ideji, trebao biti istočni ulaz u zagrebačku podzemnu željeznicu, a okupljenima je poručio da su svjedočili "povijesnom trenutku" otvaranja radova na najvećem gradskom prioritetu.

Petek je, osvrćući se na nezgodu na Bukovačkoj cesti gdje je u subotu propao dio kolnika, ironično dodao da se i ondje otvorila jedna rupa, i to sama od sebe, kako bi se ispunilo Bandićevo obećanje o gradnji podzemne željeznice.

Na svom je performansu Petek predstavio i "izabranog izvođača radova", pod nazivom "BM 365 kumovi", koji će bušiti tunel ispod Zagreba te pozvao sve zainteresirane koristoljupce da "pomognu delati". Pozvao je i građane da pomognu, ali bez naknade.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić nedavno je na sjednici Gradske skupštine iznio ideju o izgradnji podzemne željeznice od Iličkog placa do Draškovićeve kao odgovor na prijedloge da se najuže gradsko središte proglasi pješačkom zonom zbog opasnosti od rušenja objekata stradalih u potresu uslijed tramvajskog prometa.

Bandić je kazao da je sada prioritet taj projekt, a ne više projekt izgradnje zagrebačkog Manhattana na lokaciji Velesajma i Hipodroma.

"Žao mi je što Zagrepčani imaju gradonačelnika klauna"

"Žao mi je što Zagrepčani imaju za gradonačelnika čovjeka klauna koji obećava radove koji se nikada neće ispuniti ili mu za njih treba 10, 15 i 20 godina, a radovi poskupljuju tri puta u odnosu na obećane iznose”, rekao je Petek.

Priznao je da je U-Bahn jedno od mogućih rješenja za prometne probleme Zagreba, ali i istaknuo da se tome mora pristupiti odgovorno i ozbiljno.

Petek je stoga pozvao građane da mu na sljedećim izborima daju glas kako bi u saboru mogao inicirati promjene zakona o lokalnoj samoupravi i dokinuti lokalne šerife, onemogućiti ljudima s optužnicama da se natječu na izborima i inicirati promjenu zakona o Gradu Zagrebu kako bi se grad mogao početi razvijati po uzoru na gradove srednje Europe.

"Kada budem izabran u sabor, kopat ću još dublje kako bih izbacio na vidjelo sve afere Milana Bandića i svih ostalih lokalnih šerifa bez obzira na njihovu stranačku pripadnost”, poručio je Petek najavivši da će se kandidirati u prvoj izbornoj jedinici.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara