Pernar: Kad moje majke nije bilo, pacijentima sam govorio da piju vitamin C

Pernar: Kad moje majke nije bilo, pacijentima sam govorio da piju vitamin C
Foto: Dalibor Urukalović/ Pixsell

IVAN Pernar posljednjih je dana podigao dosta buke u javnosti zbog svojih nestručnih medicinskih savjeta. U više su navrata reagirali stručnjaci koji su upozorili koliko su njegovi medicinski savjeti opasni.

No, ovo nije prvi put da ovo radi. Dapače, Pernar je o vitaminu C, koji posljednjih dana ovaj zastupnik Živog zida reklamira kao lijek za mnoge bolesti, pričao još ranije u saboru.

Tako je u jednoj raspravi u Saboru u listopadu 2017. godine Pernar kazao kako je radio u ordinaciji svoje majke te kad nje nije bilo, kako je ispričao, ljudima govorio da piju vitamin C.

"Uvažene dame i gospodo. Sjećam se kada sam kao medicinski tehničar radio u ordinaciji moje majke, ona je doktor opće medicine i sjećam se kada bi majka prepisivala recimo za liječenje, ovih kako se kaže, upala pluća, odnosno, bolje rečeno bronhitisa određene lijekove. I ja sam osobno imao bakterijsku upalu pluća. I sjećam se da sam ju riješio običnom vitaminom C.

Znači kupio sam u DM-u za 13 kn vitamin C, ima ga kupiti vjerojatno u drugim dućanima, u prašku, uzimao sam trećinu čajne žličice ujutro, popodne i navečer i ja sam bio zdrav. I moja majka nikad, ja kad bih se razbolio ja bih uvijek pio vitamin C, a drugi pacijenti kad bi dolazili u ordinaciju, mama bi im davala lijekove", ispričao je Pernar.

Kaže da mu je majka jednom ostavila ordinaciju

"Ja sam pitao jednog trenutka, tj. što se dogodilo, majka nije mogla doći na posao, mama je rekla Ivane ja ti ostavljam ordinaciju, moram otići nakratko. Ja sam ostao sam u ordinaciji, dolazili su pacijenti, a bila je sezona kad su bile prehlade i dolazi čovjek, pita me što da radim. I ja nisam doktor da mu prepišem lijek, i ja kažem, gospodine odite u DM kupite najobičniji vitamin C u prašku i ispričam mu ovo, trećina čajne žličice. I on kaže, pa jel moguće da je to tako jednostavno, a ja uopće ne moram ići doktoru da, jednostavno, da mi ne trebaju nikakvi lijekovi. Ja kažem, gospodine probajte, vidjet ćete. I tako sam jedno 3 ili 4 puta napravio. I svi ti pacijenti su se kasnije vratili i rekli su Ivane hvala ti puno, mi ne možemo vjerovati da ovaj vitamin C takvo čudo, mi smo stvarno ono riješili problem prehlade, mi smo se izliječili. Iako ti nismo vjerovali, ali smo išli probati, idemo vidjeti", rekao je Pernar tada.

"I ja poslije pitam mamu, mama pa zašto ti ljudi, zašto im se daje za prehlade, za bronhitise ti lijekovi, a ne recimo vitamin C koji je puno jeftiniji itd., ona meni kaže ma znaš, veli kad bih ja tako razmišljala kao ti, mi bismo svi ostali bez posla i propali bi, zašto? Zato jer današnja medicina ne funkcionira na načelu da ljudi budu što zdraviji jer se liječnike ne plaća samo po glavama odnosno tzv. glavarina, po broju pacijenata, nego po broju dijagnostičko-terapijskih postupaka", rekao je Pernar.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara