Piletinu marinirajte u ovom sastojku i ispast će najmekša i najsočnija ikad
PILEĆA prsa su mnogima omiljen i pouzdan izvor proteina, no vrlo ih je lako prepeći i isušiti. Iako salamurenje može pomoći, marinada od jogurta, čest sastojak u perzijskim i indijskim receptima, mogla bi biti superiorno rješenje. Prije nego što piletinu bacite na tavu, razmislite o tome da je uronite u marinadu od jogurta. Ova marinada prodire duboko u meso, čineći ga iznimno mekim i sočnim, piše portal Simply Recipes.
Naime, jogurt polako i nježno omekšava meso u usporedbi s drugim marinadama na bazi kiseline, a osim toga, prisutnost bakterija iz jogurta neće dopustiti rast patogena. Jogurt također stvara ukusnu koricu - u marinadu možete dodati začinsko bilje i začine poput kajenskog papra, paprike ili češnjaka.
Kako izvući maksimum iz marinade?
Kako bi marinada imala najveći utjecaj na okus i teksturu, ključno je da jogurt bude u potpunom doticaju s mesom. Najbolji način za to je mariniranje u plastičnoj vrećici s patentnim zatvaračem iz koje ste istisnuli sav zrak, čime osiguravate da marinada prekrije meso sa svih strana.
Piletinu i drugo meso možete bez brige marinirati u jogurtu i do 12 sati. S druge strane, marinade na bazi jačih kiselina trebale bi se koristiti samo nekoliko sati. A osim piletine, jogurt je izvrstan i za mariniranje govedine, janjetine i svinjetine.
Iako marinade na bazi jogurta imaju snažan učinak, najbolje rezultate postići ćete s tanjim komadima mesa, poput pilećih prsa, svinjskih kotleta ili odrezaka, jer tako marinada može prodrijeti u svaki dio.