Pilot kanadera snimao gašenje požara, pogledajte kako to izgleda iz aviona

Pilot kanadera snimao gašenje požara, pogledajte kako to izgleda iz aviona

Screenshot, Video: MORH

MORH je objavio snimku gašenja požara kraj Splita iz jednog od aviona.

Uz snimku su objavili i priopćenje o gašenju.

"Tri Canadaira CL-415 Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH (PP NOS OS RH) iz sastava 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO) iz vojarne "Pukovnik Mirko Vukušić" iz Zemunika, koji su jutros, u utorak, 18. srpnja 2017. angažirani na požarištu Dugave-Srinjine-Žrnovnica-Perun kod Splita uspjeli su u vrlo kratkom vremenu ugasiti najnoviji požar koji je izbio na Braču.

Požar je ugašen na početku zahvaljujući brzoj reakciji zračnih snaga, a nakon ove akcije četiri Canadaira i dva Airtractora nastavljaju gasiti požare kod Splita.

Požar u Ceranjima kod Benkovca još je aktivan i tamo djeluju dva Airtractora, dok je na novo požarište Dugobabe kod Splita upućen helikopter Mi-8MTV koji će s vjedrom gasiti ovo požarište.

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone (1. lipnja) zračne snage 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a sudjelovale su u gašenju 99 požara (37 u Šibensko-kninskoj, 30 u Splitsko-dalmatinskoj, 25 u Zadarskoj, pet u Dubrovačko-neretvanskoj te po jedan u Ličko-senjskoj i Istarskoj županiji).

Zračne snage PP NOS OS RH su u dosadašnjem dijelu protupožarne sezone ostvarile oko 750 sati naleta, pri čemu je izbačeno oko 26 000 tona vode te prevezena 193 vatrogasca i vojnika i 12 tona vatrogasne opreme i vode do požarišta", stoji u priopćenju.

A u videu možete vidjeti kako to izgleda iz samog aviona.


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara