Plenković: Ne dopuštam hajku na Kujundžića

Plenković: Ne dopuštam hajku na Kujundžića
Foto: Hina

HRVATSKI premijer Andrej Plenković izjavio je kako se zasad ne može govoriti o objektivnoj odgovornosti ministra Milana Kujundžića u slučaju Mattea Ružića, poručivši kako neće dopustiti hajku na ministra.

>> Kada ćemo doznati što se dogodilo Matteu? Otac: "Sedam dana čekam odgovore"

>> Plenković: Ministar i ja smo temeljito razgovarali o slučaju iz Zaprešića

"Temeljito sam s ministrom (Milanom Kujundžićem) u četvrak prošao inspekcijski nalaz Ministarstva zdravstva. Iz onoga što sam ja tu vidio ne može se govoriti o nekoj objektivnoj odgovornosti koja bi dotaknula ministra", rekao je premijer u Divuljama, gdje se nalazi u posjetu Centru za koordinaciju, vođenje i gašenje požara.

Odgovarajući na pitanje novinara ima li ministar Kujundžić i dalje njegovu potporu, Plenković je istaknuo kako se o konkretnom slučaju može govoriti tek nakon što Zavod za sudsku medicinu donese cjelovito izvješće o uzrocima smrti, napomenuvši kako ministar "naravno da radi svoj posao".

"Ministar radi svoj posao"

"Ministar radi svoj posao. Ono što ću se u svakom slučaju zalagati kao predsjednik Vlade, i politički, i kao čovjek, je da ne dopuštam hajku na ljude, u ovom konkretnom slučaju na ministra, jer za to u ovom konkretnom slučaju, prema svemu onome što je meni dostupno kao informacija, nema razloga", ustvrdio je.

Upitan za komentar činjenice da još uvijek nitko nije službeno kontaktirao obitelj, Plenković je kazao kako je to stvar Ministarstva zdravstva, ali tek nakon što se vide rezultati obdukcije.

Istaknuo je kako je hrvatski sustav komparativno s Europom "u nekim segmentima i kvalitetniji i bolji", iako ima i elemenata za poboljšanje, te pozvao da se kod donošenja zaključaka ubuduće prvo utvrde činjenice, umjesto da se dopusti prostor dezinformacijama. 

"Ajmo malo fakte najprije utvrditi, objektivno sagledati situaciju, pričekati nalaz Zavoda za sudsku medicinu i nakon toga donositi meritorne, argumentirane odluke, a ne na buku donositi zaključke koji nisu utemeljeni na činjenicama", rekao je premijer. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara