Plenković se sastao s bugarskim predsjednikom

Plenković se sastao s bugarskim predsjednikom
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

PREMIJER Andrej Plenković primio je u Banskim dvorima predsjednika Bugarske Rumena Radeva te su se na sastanku zauzeli za snažniju gospodarsku suradnju i pozdravili izvrsne političke odnose dviju zemalja koje surađuju u okviru članstva u Europskoj uniji i NATO-u.

Plenković i Radev izrazili su zadovoljstvo izvrsnim političkim odnosima Hrvatske i Bugarske kao i suradnjom u okviru članstva u Europskoj uniji i NATO-u.

Zauzeli su se za snažniju gospodarsku suradnju u svrhu veće trgovinske razmjene Hrvatske i Bugarske.

Obje države žele u Schengen

Hrvatski premijer i bugarski predsjednik razgovarali su i o stanju u regiji te europskoj perspektivi država jugoistoka Europe.

Premijer Plenković naveo je prioritete predsjedanja Hrvatske Vijećem Europske unije u prvoj polovici 2020. U okviru hrvatskog predsjedanja održat će se sastanci na vrhu zemalja jugoistoka Europe te država članica EU-a u Zagrebu, najavio je Plenković.  

Hrvatska i Bugarska dijele ambicije za ulazak u šengenski prostor, eurozonu i OECD, što je također bio predmet razgovora Plenkovića i Radeva.

Dvije zemlje surađuju u okviru inicijative Kina +17 država srednje i istočne Europe pa je na sastanku bilo riječi i o nastavku te suradnje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara