Plenković sutra ide na svečano otvorenje farme purana

Plenković sutra ide na svečano otvorenje farme purana
Foto: Hina, 123rf

IZ VLADE su izvijestili o sutrašnjim aktivnostima premijera.

Plenković će već ujutro u devet sati prisustvovati svečanom otvorenju Farme purana u Brodskom Stupniku. S njim će tamo biti potpredsjednik vlade i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat te ministar financija Zdravko Marić.

Na otvorenju farme bit će vrlo kratko jer već 50 minuta nakon toga bit će u Slavonskom Brodu na svečanom potpisivanju Ugovora o izvođenju radova i koncesije pod nazivom "Infrastrukturni radovi na lučkom području luke Slavonski Brod s koncesijom za javne usluge". S njim će tamo također biti ministri, samo u malo izmijenjenom sastavu. Tamo će mu društvo praviti ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković te ministar financija Zdravka Marić.

Nakon toga ide u Vinkovce gdje će se održati 5. sjednica Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem, kojim predsjeda upravo Plenković, a osnovan je 8. ožujka 2017. godine kao savjetodavno tijelo u području koordinacije provedbe i praćenja korištenja europskih strukturnih i investicijskih fondova (ESI), instrumenata i programa Europske unije, Europskoga gospodarskog prostora i nacionalnih izvora u okviru Projekta Slavonija, Baranja i Srijem, podsjetili su iz vlade.

Uz predsjednika vlade, na sjednici će sudjelovati potpredsjednik vlade i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, potpredsjednik vlade i ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar, ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković, ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat, ministar financija Zdravko Marić, ministrica demografije, obitelji, mladih i socijalne politike Nada Murganić, ministar državne imovine Goran Marić, ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek, ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić te ministar zdravstva Milan Kujundžić.

 


 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara