POTRES U ZAGREBU

Podrška Zagrebu s Cetinja: "Tu smo za pomoć prijateljskom gradu i narodu"

Podrška Zagrebu s Cetinja: "Tu smo za pomoć prijateljskom gradu i narodu"
Foto: Sanjin Strukić / Pixsell

PRIJESTOLNICA Crne Gore Cetinje i njen Crveni križ poslali su poruku podrške i ponudili pomoć Zagrebu i Hrvatskoj.

Potres je jutros u 6:23 zatresao Zagreb. Bio je 5,5 po Richteru. Nakon toga dogodilo se još pet potresa, magnitude od 3,0 do 5 po Richteru. Popucali su zidovi na zgradama u Vrbiku i Draškovićevoj. U Draškovićevoj je potrgan i krov. Popadale su police i knjige po stanovima. U dijelovima grada nestala je struja i voda, a na ulice je izašla i vojska kako bi pomogla u općem kaosu.

Tim povodom oglasilo se i Cetinje te pružilo podršku "prijateljskom gradu i narodu".

"Vijest o nemilom događaju, razornom potresu koji je pogodio Grad Zagreb, u Crvenom križu Cetinje primili smo s tugom i nevjericom. Tim prije jer je riječ o nama prijateljskom gradu i narodu. Cetinje i Crna Gora i sami su tijekom novije prošlosti trpjeli posljedice potresa, i otuda možemo pretpostaviti koliko je težak momenat s kojim se suočava Vaš narod", započeo je u priopćenju Crveni križ s Cetinja.

"Kao pouzdan prijatelj Crvenog križa Zagreb, želimo Vam priopćiti da Crveni križ Prijestolnice Cetinje stoji na raspolaganju u ovom teškom momentu. Također, u komunikaciji s gradonačelnikom Prijestolnice Aleksandrom Kašćelanom, u obvezi smo prenijeti njegovu poruku, a to je da se Cetinje stavlja na raspolaganje da pomogne Vašem narodu kako bi prebrodili ove teške trenutke", zaključuju u pismu upućenom ravnatelju Crvenog križa Zagreb Petru Penavi.

Gradonačelnik Cetinje poslao telegram Bandiću: "Kao i uvijek, izaći ćete kao pobjednici"

Također, gradonačelnik Kašćelan poslao je telegram gradonačelniku Zagreba Milanu Bandiću.

"S tugom i uznemirenošću primili smo vijest o jakom potresu koji je pogodio Zagreb, izazvao povređivanje građana i materijalnu štetu na objektima te dodatno ih uznemirio u vremenu kada se cijeli svijet suočava s pandemijom koronavirusa. Naše misli i molitve su uz Vas i vaše sugrađane, uvjereni da ćete, kao i mnogo puta do sada, izaći i iz ove nedaće kao pobjednici. Crnogorska prijestolnica i njeni građani spremni su, posredstvom općinske organizacije Crvenog križa, poslati pomoć u mjeri koja je to u ovom trenutku moguća. Svima ozlijeđenima želimo brz oporavak, a gradu Zagrebu i građanima Hrvatske da se što bezbolnije i sa što manje posljedica izbore s koronavirusom", poručio je Kašćelan u telegramu.

KOMPILACIJA SNIMKI NAKON POTRESA

URUŠEN DIO CRKVE U PALMOTIĆEVOJ

LJUDI IZAŠLI NASRED HEINZELOVE

SKRŠENI AUTI

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara