UHLJEBISTAN

Pogledajte kako su u Splitu u četiri dana potrošili 630 tisuća naših kuna

Pogledajte kako su u Splitu u četiri dana potrošili 630 tisuća naših kuna
Foto/montaža: Index/Pixsell/Miranda Cikotic

ZA ČETVERODNEVNI program podsjećanja na četrdesetu godišnjicu Mediteranskih igara u Splitu, Grad Split, Splitsko-dalmatinska županija i splitska Turistička zajednica potrošili su čak 630 tisuća naših kuna.

Program je održan u prvoj polovici rujna i nije se činio posebno ambicioznim: utrke, revijalne nogometne utakmice splitskih sudionika Mediteranskih igara, otvaranje izložbe, svečana akademija, dan otvorenih vrata Splitskog saveza športova, vaterpolo, plivanje, jedna od milenijskih fotografija Šime Strikomana, defile splitskih klubova, podjela nagrada i priznanja te vatromet i koncert koji je, čini se, bio toliko dojmljiv da se dvadesetak dana kasnije ni Vlatko Škiljo, glavni tajnik Splitskog saveza športova, u jednom od naših telefonskih razgovora nije mogao sjetiti tko je sve nastupao: "Bila je ova klapa... klapa... klapa... klapa... klapa... klapa... bio je i ovaj Dragojević pjevač, bila je i klapa Contra, je li Contra je bila klapa i bio je još sastav, moram uć u papire da vidim točno kako se zove", kazao nam je Škiljo.

Pregovori sumnjive uspješnosti

U danima dok smo čekali popis troškova uvjeravao nas je da ga prvo mora odobriti Organizacijski odbor, ali i da još ništa nije plaćeno, pa i dalje traju pregovori s nekim pružateljima usluga o eventualnom smanjenju cijena. Kako se čini iz konačnog rezultata, nisu bili osobito uspješni.

Na Škilju i Splitski savez športova uputio nas je Grad koji se, čini se, svih briga riješio tako što je dotičnom Savezu uplatio pola milijuna proračunskih kuna. Županija je dodala 80 tisuća, a Turistička zajednica 50 tisuća.

75 tisuća kuna Slobodnoj, gotovo 53 tisuće kuna za majice

I evo, popis troškova je pred nama. Kako vidimo, najviše kuna, 114.975, utrošeno je na rasvjetu, razglas, led ekran, krov i ogradu, 75 tisuća kuna dobio je lokalni dnevni list za trošak izrade podlistka, 52.926,88 kuna otišlo je na stavku "majice", a 50 tisuća kuna na dan otvorenih vrata Javne ustanove športski objekti. Skup dan, nadamo se da se isplatio.

Mediteranske igre bile su najznačajniji sportski događaj u Splitu i iza njih su u gradu i okolici ostali deseci značajnih javnih objekata. Zato se čini besmislenim prosuti više od 600 tisuća kuna da ih se obilježi programom čije vidljivije dijelove ne pamti ni jedan od organizatora. Uostalom, pogledajte i sami na što je otišlo 630 tisuća naših kuna.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara