Pogledajte snimke potopljene Makarske. Pod vodom kuće, restorani, garaže...

Pogledajte snimke potopljene Makarske. Pod vodom kuće, restorani, garaže...
Foto i video: Čitatelj Indexa

JAKO grmljavinsko nevrijeme praćeno kišom, a na kratko i tučom, zahvatilo je u noći Makarsku i dio Makarskog primorja, gdje je u sat vremena palo 90 litara kiše po četvornom metru, pa vatrogasci ispumpavaju vodu iz potopljenih objekata.

>> Snijeg diljem kopna, u Dalmaciji potop. Na sjeverni Jadran stiže rijetka pojava

Snimke snijega i nevremena u vašem mjestu šaljite nam na desk@index.hr.

U protekla 24 sata palo je 118 litara kiše po metru četvornom, a minule noći u vremenu od 1 do 2 sata palo je 90 litara kiše po četvornom metru, doznaje se danas od Gradskog centra Osejava u Makarskoj.

Jake kišne oborine nanijele su na više mjesta na prometnicama zemlju i kamenje, ali su nanose s cesta jutros rano uklonili makarski komunalci pa se promet na gradskim i prigradskim cestama, kao i na Jadranskoj magistrali, odvija normalno.

Vatrogasci i dalje imaju pune ruke posla zbog potopljenih garaža, prizemnih i drugih objekata, a jutros do 7 sati imali su 32 intervencije na pumpanju vode iz gospodarskih i privatnih objekata, kazao je županijski vatrogasni zapovjednik Dražen Glavina.

Zbog nepovoljnih vremenskih prilika na moru od jutros u 6 sati u prekidu je trajektni promet na liniji Sumartin - Makarska.

I dok je u Dalmaciji potop, ostatak zemlje zabijelio je snijeg. Pogledajte snimke.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara