Pogledajte zatvor koji čeka El Chapa: "Boravak ovdje je gori od smrti"

Pogledajte zatvor koji čeka El Chapa: "Boravak ovdje je gori od smrti"
Foto: Amnesty International, Wikimedia

ZLOGLASNI narkobos, 61-godišnji Meksikanac Joaquin "El Chapo" Guzman, prije dva dana na suđenju u SAD-u proglašen je krivim po svih deset točaka optužnice. 

Nakon što je proglašen krivim, čeka se presuda, a gotovo je sigurno da će Guzman ostatak života provesti u zatvoru.

Kako još nije objavljena kazna, jasno je da još nema službene informacije o tome u koji će zatvor ići El Chapo, no američki mediji pišu da će Meksikanac ostatak života provesti u Coloradu, u zatvoru maksimalne sigurnosti ADX Florence, koji još nazivaju i Supermax. 

"Ide u Supermax u Coloradu, siguran sam, rekao je El Chapov odvjetnik u srijedu na CNN-u. "Nikada nitko nije pobjegao iz njega. Potpuno je nemoguće. To uopće nije problem", dodao je. 

ADX Florence je, piše CNN, najsigurniji zatvor maksimalne sigurnosti u SAD-u, izgrađen za najgore od najgorih u zatvorskom sustavu, uključujući najnasilnije zatvorenike i osuđene teroriste. Više od 400 zatvorenika, koliko ih je u njemu, provodi i do 23 sata potpuno samo u betonskim, zvučno izoliranim ćelijama veličine 2×3,5 metara.

Bivši upravitelj: Boravak ovdje je gori od smrti

Bivši upravitelj zatvora rekao je CNN-u da je služenje kazne u tom zatvoru mnogo gore od smrti. U njemu su neki od najgorih američkih zločinaca, poput Teda Kaczynskog odgovornog za pisma bombe kojima je između 1978. i 1995. ubio troje ljudi i ranio još 23 osobe, zbog čega je osuđen na više doživotnih kazni.

Pogledajte fotografije iz zatvora koji čeka El Chapa.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara