Pojeftinjuju ZET-ove karte koje se kupuju kod vozača?

Pojeftinjuju ZET-ove karte koje se kupuju kod vozača?

UVOĐENJE novih jeftinijih vrsta karata za prodaju u vozilima ZET-a predmet je dijaloga sindikata i Uprave, priopćeno je iz ZET-a uz poruku kako se još ne može konkretnije govoriti o detaljima, a o eventualnim izmjenama cijena karata pravovremeno će izvijestiti javnost.

"Možemo potvrditi kako je predmet dijaloga između sindikata i Uprave dodatna modifikacija tarifnog sustava, koja bi prema trenutnom prijedlogu obuhvatila uvođenje novih vrsta karata za prodaju u vozilima ZET-a", navodi se u priopćenju u kojem se komentira vijest objavljena u Večernjem listu da će se ukinuti karte od 15 kuna te umjesto njih od 1. veljače uvesti karte od 6 i 10 kuna.

Tzv. žute karte od 15 kuna bile su u posljednjih pola godine jedine dostupne za kupnju kod vozača tramvaja i autobusa ZET-a. Umjesto njih bi se od 1. veljače kod vozača mogle kupiti karte od 6 i 10 kuna, no i dalje se ne bi mogle kupiti najjeftinije karte, po cijeni od 4 kune.

Prijedlog o vraćanju prodaje svih karata u tramvaje i autobuse Upravi ZET-a i gradonačelniku Milanu Bandiću navodno je uputio predsjednik Sindikata vozača i prometnih radnika ZET Zagreb Anto Jelić.

Jelić pak tvrdi kako je s Upravom i Bandićem sve već dogovoreno pa se čekaju samo potpisi kako bi se već kroz dva tjedna Zagrepčanima omogućile dvije nove kategorije karata, od 6 i 10 kuna, koje će u potpunosti istisnuti onu od 15 kuna.    

No iz ZET-a poručuju kako još ne mogu konkretnije govoriti o detaljima. "O eventualnim izmjenama pravovremeno ćemo izvijestiti javnost, odnosno naše korisnike", poručio je glasnogovornik ZET-a Domagoj Zeba.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara