Pokrenut disciplinski postupak protiv BiH tužitelja koji se u Rusiji grlio sa Sanaderom

Pokrenut disciplinski postupak protiv BiH tužitelja koji se u Rusiji grlio sa Sanaderom
Foto: V.S.

SLIKA Sanadera u zagrljaju muškaraca u hrvatskim dresovima proteklih je dana obišla regiju, a jučer je objavljeno kako je protiv jednog od njih pokrenut i disciplinski postupak.

Naime, upravo onaj koji grli Ivu Sanadera, koji s VIP akreditacijom prati utakmice hrvatske reprezentacije, je Ivan Matešić, tužitelj Tužilaštva BiH! Tužilaštvo BiH potvrdilo je za Oslobođenje kako je Ured disciplinskog tužitelja po službenoj dužnosti pokrenuo postupak protiv Matešića.

"Ured može potvrditi da je registrirao pritužbu po službenoj dužnosti na osnovu nedavnih medijskih objava o tužitelju Matešiću", odgovor je koji je Oslobođenje dobilo u kojemu se ne navodi o kojim se medijskim objavama radi.

No, Oslobođenje doznaje kako se radi upravo o fotografiji koju je na svom Facebook profilu objavio PR-ovac Vedran Strukar.

Tko je Matešić?

Ivan Matešić rođen je 7. 2. 1975. godine u Prozoru, u općini Prozor-Rama, u Bosni i Hercegovini. Diplomirao je na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Mostaru u siječnju 2000. godine.

Zasnovao je radni odnos u studenom iste godine, prvo u svojstvu pripravnika, a kasnije i kao sudac Općinskog suda za prekršaje u Prozoru, gdje je radio do lipnja 2007. godine.

Pravosudni ispit položio je 2004. godine pred komisijom Federalnog ministarstva pravde. Od 2007. godine obavljao je dužnost savjetnika federalnog ministra pravde, Feliksa Vidovića, da bi dana 1. 12. 2008. godine bio postavljen na radno mjesto pomoćnika federalnog ministra pravde za oblast uprave. Odlukom Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH, u studenom 2013. godine je imenovan za tužitelja Tužilaštva BiH, gdje je stupio na dužnost dana 1. 12. 2013. godine.

Bio je i jedan od kandidata za glavnog tužitelja Tužilaštva BiH. Mediji su ga ranije dovodili u vezu čelnicima stranke HDZ BiH.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara