Policija i POA predstavile program mjera sigurnosti za Papin pohod

PREDSTAVNICI Protuobavještajne agencije (POA) i stožera Ministarstva unutarnjih poslova danas su u Rijeci predstavili program mjera sigurnosti Papina boravka u Hrvatskoj navevši da je to prva takva zajednička akcija.

Ravnatelj policije MUP-a RH Ranko Ostojić rekao je da se ta akcija nakon višemjesečnih priprema temelji na novim zakonskim rješenjima kojima se regulira rad službi sigurnosti i obavještajnih službi. Ostojić je kazao da se akcija provodi u koordinaciji s Obavještajnom agencijom (OA) i Vojnom obavještajnom agencijom (VOA).

Rekao je da su najteži zadaci osiguranje trasa kojima će se kretati Papa i njegova pratnja te mjesta euharistijskih slavlja. Istaknuo je Deltu u Rijeci kao poseban sigurnosni problem zbog njezina smještaja u središtu grada i okruženosti vodama Rječine i Mrtvog kanala.

Ravnatelj POA-e Franjo Turek rekao je da su u pripremama obavljeni obavijesni razgovori s 500 osoba, da je obavljeno 1000 potpunih provjera te 30.000 djelomičnih provjera. Turek je kazao da je akreditirano ukupno 28.750 osoba, među kojima su strani državljani, sigurnosno i tehničko osoblje, gosti i organizatori.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predstavljanju programa prethodio je sastanak dvaju ravnatelja

s načelnicima svih policijskih uprava na čijem će području boraviti Sveti Otac kao i načelnicima svih odjela u MUP-u. Stožer osiguranja Papina boravka u Hrvatskoj bit će u Rijeci.

(Hina) dsil vkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara