Policijski sat u noćnim satima uveden u cijeloj BiH

Policijski sat u noćnim satima uveden u cijeloj BiH
Foto: Armin Durgut/PIXSELL

MJERA policijskog sata proširena je u subotu navečer na cijelu Bosnu i Hercegovinu nakon što je uvedena i u Federaciji BiH.

Odlukom stožera civilne zaštite policijski sat tijekom kojega je u Federaciji BiH na snazi apsolutna zabrana kretanja uveden je od 18 sati navečer do 5 sati ujutro. Iznimka su samo osobe zaposlene u službama zaduženim za borbu protiv epidemije prouzročene koronavirusom kao i radnici tvrtki koje svoje djelatnosti organiziraju u smjenama.

"Mjera je donesena imajući u vidu povećanje broja zaraženih koronavirusom kao i učestala kretanja migranata u večernjim i noćnim satima te zbog zaštite i najboljeg interesa građana", stoji u tekstu odluke.

Ranije tijekom dana odluku o uvođenju policijskog sata donio je krizni stožer Republike Srpske.

Tamo je pak zabrana kretanja nešto manje restriktivna i vrijedi od 20 sati navečer do 5 sati ujutro.

Prvi smrtni slučaj u BiH

Danas je zabilježen i prvi smrtni slučaj od posljedica koronavirusa u Bosni i Hercegovini.

Kako je potvrđeno medijima u BiH, preminula je starija ženska osoba koja je imala kroničnih problema. Umrla je i prije nego što je stigao test na zaraženost koronavirusom.

Osim nje, u Bihaću je danas potvrđena zaraza još jedne osobe. Riječ je o supruzi muškarca koji se nalazi u teškom stanju. 

Ukupni broj osoba zaraženih koronavirusom u Bosni i Hercegovini iznosi 93 osobe nakon što je tijekom dana potvrđeno kako je inficirana još jedna osoba iz Konjica.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom za koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara