Ponovno prekinuto suđenje optuženima za ubojstvo Đinđića

SUĐENJE optuženima za ubojstvo srbijanskog premijera Zorana Đinđića, nakon što su odbačeni zahtjevi za izuzeće predsjednika sudskog vijeća, predsjednika Okružnog suda i specijalnog tužitelja, ponovno je u utorak prekinuto zbog novog zahtjeva odvjetnika optuženih za izuzeće specijalnog tužitelja Jovana Prijića i njegovih zamjenika.

U obrazloženju zahtjeva za izuzeće se navodi da je specijalni tužitelj 15. studenoga posjetio u pritvoru jednoga od optuženih, te mu ponudio nagodbu oko visine kazne ako pristane svjedočiti.

Većina od 21 optuženoga danas se, na pitanja predsjednika sudskog vijeća Marka Kljajevića imaju li primjedbe, da li im je omogućen uvid u predmet i imaju li uvjete za pripremu obrane, nije željela izjasniti prije konzultacija sa svojim braniteljima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Suđenje bi trebalo biti nastavljeno danas, nakon što se Vrhovni sud Srbije i republički tužitelj izjasne o ponovnom zahtjevu za izuzeće specijalnog tužitelja i njegovih zamjenika.

U Specijalnom sudu za borbu protiv organiziranog kriminala jučer je počeo postupak protiv 36 optuženih za ubojstvo premijera Zorana Đinđića i brojna druga kaznena djela, od čega je na optuženičkoj klupi 21 optužena osoba, dok će se 15-orici koji su u bijegu, među kojima i prvooptuženom Miloradu Lukoviću Legiji, bivšem zapovjedniku jedinice za specijalne operacije MUP-a Srbije, suditi u odsutnosti.

(Hina) ttag sb

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara