Predizborni skup SDP-a u Vojniću

NA VEČEREŠNJEM predizbornom skupu za izvanredne izbore za Općinsko vijeće Vojnića, SDP je pred oko 200 građana predstavio listu kandidata predvođenu dosadašnjim načelnikom općine Brankom Eremićem.

Podršku listi dali su glavni tajnik SDP-a Igor Dragovan, predsjednik županijske organizacije SDP-a Ivan Štajduhar te Venko Ćurlin, SDP-ov zamjenik ministra javnih radova, obnove i graditeljstva.

Glavni tajnik SDP-a Igor Dragovan pozvao je birače da poklone svoj glas ponovno Branku Eremiću, koji je u realizaciji svog programa zaustavljen nakon godinu i pol mandata. Nastavi li tamo gdje je stao, dobre programe završit će prije nego netko tko će tek započeti nove, rekao je Dragovan.

Branko Eremić je rekao da je do izvanrednih izbora došlo jer je dio SDP-ovog članstva htio zadovoljiti kroz uspostavljenu vlast svoje osobne interese. No, SDP na to nije htio pristati ni po cijenu raspuštanja Općinskog vijeća, što se i dogodilo, dodao je Ivan Štajduhar.

Uslijedio je verbalni obračun s jednim od četvorice bivših članova SDP-a, kome je Štajduhar pred cijelim skupom rekao da su upravo oni u Karlovcu s Mirjanom Slavicom (HDZ) dogovarali svrgavanje Branka Eremića, odnosno da su bili među onima koji su opstruirali rad Općinskog vijeća.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvjestotinjak okupljenih simpatizera SDP-a su pljeskom izrazili naklonost Eremiću.

Na skupu je detaljno o tijeku obnove i povratu imovine vlasnicima govorio zamjenik ministra obnove Venko Ćurlin. Od 560 zauzetih kuća koje su nakon 1995. bile dane na korištenje pretežno naseljenicima iz BiH, do sada je vraćeno 303, a ostalih dvjestotinjak vratit će se vlasnicima do konca 2003. godine, rekao je Ćurlin.

Vlada je 14. siječnja raspustila vojnićko Općinsko vijeće zato što nije u zakonskom roku izglasalo proračun za 2003. i zato što nije održalo sjednicu dulje od 90 dana. Izbori za novo Vijeće održat će se 16. ožujka.

(Hina) vh jn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara