Predsjednik HČSP-a podnio kaznenu prijavu protiv novinarke H. Erceg

PREDSJEDNIK Hrvatske čiste stranke prava (HČSP) Luka Podrug podnio je kaznenu prijavu protiv splitske novinare, urednice tjednika "Feral Tribune" Heni Erceg zbog "širenja lažnih i uznemiravajućih glasina u tekstu pod naslovom Amnestija, objavljenom u "Feral Tribuneu" 29. listopada ove godine".

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu potvrdilo je danas Hini da je zaprimilo kaznenu prijavu protiv Heni Erceg.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sporni članak u "Feral Tribuneu", zbog kojega je Podrug podnio prijavu protiv spomenute novinarke "Feral Tribunea", odnosi se na osmoricu bivših vojnih policajaca, optuženih za ratni zločin u Lori.

U tome se članku, kako navodi Podrug u kaznenoj prijavi, "novinarka Erceg izruguje s predsjednikom Županijskog suda u Splitu Igorom Benzonom, te sa sucima Vinkom Cuzzijem, Maricom Šćepanović i Slavkom Lozinom, navodeći da su upravo oni donijeli tragično pogrešne i kardinalno neutemeljene, a time i društveno opasne odluke u slučaju Lora".

Podrug u kaznenoj prijavi nadalje navodi kako je Heni Erceg iznijela grube neistine, među kojima i onu o 10.000 eura kao navodnu cijenu puštanja iz pritvora, te traži da Državno odvjetništvo poduzme kazneni progon protiv nje jer, kako ocjenjuje, "zlonamjerno iz niskih pobuda širi uznemiravajuće neistine u javnosti".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara