Predsjednik LS-a zabrinut stanjem u oporbenim strankama

PREDSJEDNIK Liberalne stranke Ivo Banac na današnjoj je konferenciji za novinare u Puli izrazio zabrinutost zbog stanja u nekim oporbenim strankama, te zbog njihove nedjelotvornosti.

Oporba mora biti djelotvornija u trenutku kada, kako je rekao, "HDZ maže oči javnosti, a u biti se ništa ne događa" jer, kako je rekao, HDZ nema ni programa ni kadra koji bi mogao obaviti posao obnove i pokretanja Hrvatske", što je ta stranka obećala prije izbora.

Banca zabrinjavaju i "unutarnja kriza" te neki "procesi" u oporbenim strankama.

Rekao je kako se nada da će SDP "prebroditi svoju unutarnju krizu, ojačati i zauzeti mjesto koje mu pripada po utjecaju i broju saborskih zastupnika". Govoreći o stanju u HNS-u, istaknuo je kako ta stranka "ne pokazuje spremnost da se riješi veza koje očito postoje sa HDZ-om" kad je riječ o ključnim ljudima na čelu javnih poduzeća, koji su kadar HNS-a. Banca zabrinjava i što, kako je rekao, IDS pokazuje određenu sklonost prema kompromisu s HDZ-om.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odgovarajući na pitanja novinara, predsjednik Liberalne stranke je istaknuo da je osobno vrlo skeptičan kad je riječ o ulasku Hrvatske u NATO-savez. Po njegovu mišljenju, to nije nužno za ulazak u Europsku uniju.

"Teza da put prema Europi ide preko NATO-a nije uvjerljiva jer ima bezbroj primjera europskih država koje nisu u NATO-u, a jesu u Europskoj uniji", rekao je predsjednik LS-a Ivo Banac. Dodao je da ulazak u NATO neće biti jeftin jer će Hrvatska morati mnogo više novca uložiti u Oružane snage.


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara