predsjednik mesić primio invalide

Predsjednik Republike Stjepan Mesić primio je večeras, u povodu današnjeg Međunarodnog dana invalida, 400 predstavnika udruga invalida iz cijele Hrvatske.

Predsjednik je rekao kako se svako društvo mjeri po tome koliko pruža svojim građanima. "Što je veća potpora invalidima i društvo je naprednije, a Hrvatska u ovom trenutku pruža koliko to može", rekao je Mesić.

U Hrvatskoj danas živi oko 430.000 osoba s invaliditetom, koji čine oko deset posto stanovništva. O svojim interesima skrbe kroz 226 različitih nacionalnih i lokalnih udruga i saveza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Predsjednik Zajednice organizacija osoba s invaliditetom Zorislav Bobuš rekao je kako su predstavnici udruga invalida prvi put imali čast da ih sve u povodu njihova dana primi predsjednik Republike. "Ovim ste pokazali da ste u nama prepoznali snagu i pružili nam partnerstvo", rekao je Bobuš. Dodao je kako je prošlo vrijeme kad se država prema osobama s invaliditetom odnosila kao prema bolesnicima i socijalnim slučajevima te da u budućnosti treba težiti tome da svaki invalid dobije mogućnost razviti sve sposobnosti koje posjeduje.

Predsjednica vladina Povjerenstva za osobe s invaliditetom Adinda Dulčić rekla je kako državne institucije i udruge invalida zajedničkim naporima nastoje unaprijediti zakonske propise koji se tiču poboljšanja kvalitete života invalida, te je u tom području zadnjih godina učinjeno puno pomaka.

Na današnjem primanju predsjednik Mesić uručio je obitelji narednika Andrije Perkovića, pripadnika počasno-zaštitne bojne u Uredu predsjednika, specijalnu terapeutsku hodalicu i stolac za njegovo dijete oboljelo od cerebralne paralize. Novac su prikupili djelatnici Ureda predsjednika.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara