Predsjednik Mesić u rodnoj kući Josipa Broza Tita

Predsjednik Mesić u rodnoj kući Josipa Broza Tita

Tekst: M.M.
Foto: Ranko Šuvar (Cropix)

"POLITIČKO zaziranje od imena Kumrovca jer se tu rodio Josip Broz Tito kao i birokratska zatupljenost glavni su razlozi zašto su svi važni povijesni i turistički objekti već 20-ak godina zapušteni i devastirani", rekao je danas predsjednik Republike Stjepan Mesić koji je obišao općinu Kumrovec gdje je razgovarao o problematici neiskorištenih nekretnina u vlasništvu RH.

Osobno s potencijalnim  ulagačima

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, predsjednik Mesić obišao je bivšu Partijsku školu, Spomen dom boraca, Titovu rezidenciju te sportski kompleks sagrađen za vrijeme Univerzijade te se uvjerio u loše stanje tih objekata. Mesić je naglasio da se nitko iz državnih institucija nije pomaknuo s mjesta kako bi se našli potencijalni ulagači koji bi investirali svoj novac. Također u posljednja dva desetljeća nije pribavljena ni dokumentacija.

"Osobno ću razgovarati s nekim potencijalnim ulagačima", najavio je Mesić u Kumrovcu dodajući kako će sljedećih dana sugerirati Vladi ali i državnim institucijama da se više ne prave problemi oko obnove objekata u Kumrovcu jer uz dodatna ulaganja taj kraj mogao bi postati svjetski sportski centar. No, gotovo sve najviše je zanimalo što će predsjednik Mesić reći o povijesnoj ulozi Josipa Broza, posebice u kontekstu modernih političkih prepucavanja ljevice i desnice.

"Tito je bio antifašist kod kojeg su ipak prevladavale pozitivne stvari", rekao je Mesić dodajući na kraju da treba obnoviti Kumrovec jer je uostalom i napravljen novcem svih građana. Mesić je posjetio i rodnu kuću bivšeg predsjednika Josipa Broza te se ondje upisao u knjigu gostiju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara