Predsjednik sinjske HVIDR-e sam došao na razgovor u splitsku policiju

SPLITSKA policija razgovarala je sinoć s predsjednikom sinjske HVIDR-e Draženom Pavlovićem zbog njegove izjave koju zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo ocjenjuje kao moguću prijetnju premijeru i predsjedniku države.

Razgovor u policiji potvrdila je danas Hini glasnogovornica MUP-a Zinka Bardić i Pavlović koji se sinoć sam prijavio splitskoj policiji.

"Tvrdim da je moja izjava krivo i zlonamjerno interpretirana. Meni ni na kraj pameti nije bilo prijetiti smrću, pa se zbog toga ispričavam svima koji su moju izjavu shvatili kao prijetnju", kazao je Pavlović u Sinju gdje predvodi prosvjed HVIDR-e protiv presude generalu Mirku Norcu i ostalima iz tzv. gospićke skupine.

Pavlović je rekao da je razgovor u policiji bio kratak i korektan, kao i odnos policije prema njemu.

Glasnogovornica MUP-a Zinka Bardić nije željela otkriti sadržaj obavijesnog razgovora o kojem će, kako je rekla, izvijestiti nadležno državno odvjetništvo.

Zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo zatražilo je jučer policijski obavijesni razgovor s Pavlovićem zbog sumnje da je prijetio premijeru i predsjedniku države, odnosno počinio kazneno djelo prijetnje prema službenoj osobi.

On je, rekavši da govori u ime sinjske HVIDR-e i sinjskih udruga iz Domovinskog rata, na jučerašnjoj konferenciji za novinare u Zagrebu izjavio da ima "poruku cetinskog kraja za gospodu Mesića, Račana, Manolića i ostale - da što prije doručkuju s drugom Đinđićem jer to je jedini spas hrvatske države za koju smo se mi borili i izborili".

Srpski premijer Zoran Đinđić nedavno je ubijen u atentatu.

Zagrebački Županijski državni odvjetnik Krunoslav Canjuga jučer je izjavio da će odluku o daljnjim koracima donijeti nakon policijskog obavijesnog razgovora s Pavlovićem.

Policija još nije dostavila zabilješku o razgovoru s Pavlovićem, doznaje se u Canjuginom uredu.

Za kazneno djelo prijetnje prema službenoj osobi predviđena je kazna zatvora od tri mjeseca do tri godine.


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara