Premijer Sanader u posjetu Koprivničko-križevačkoj županiji

PREDSJEDNIK Vlade Ivo Sanader razgovarao je danas u Koprivnici s vodstvom Koprivničkokriževačke županije i gospodarstvenicima o stanju i mogućnostima razvoja te žaupanije.

"Vrlo smo zadovoljni onim što smo čuli i dat ćemo Koprivničko-križevačkoj županiji potporu u svakom smislu", izjavio je premijer Sanader na konferenciji za novinstvo nakon radnog sastanka.

Uz ostalo istaknuo je da je važno nastaviti izgradnju infrastrukture te što prije izraditi projektnu dokumentaciju za brzu prometnicu od Vrbovca prema Koprivnici i madžarskoj granici. Taj je smjer jedan od najpoterećenijih u Hrvatskoj, pa ga je prijeko potrebno osuvremeniti, rekao je Sanader, dodavši da će Vlada poduprijeti izgradnju magistralnih i sekundarnih vodovoda u toj županiji.

Predsjednik Vlade izvijestio je da je sa županijskim vodstvom razgovarao i o sve važnijem pitanju odlaganja otpada te najavio da će se u Hrvatskom saboru odlučivati hoće li to pitanje rješavati lokalna samouprava ili država.

Sanader je izrazio zadovoljstvo padom nezaposlenosti i otvaranjem poduzetničkih zona i centara u toj županiji te upozorio na vanjskotrgovinski manjak.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bilo je govora i o neiskorištenoj državnoj imovini, koju bi, kako je rečeno, trebalo oživjeti da bi donosila dobit umjesto troška.

Premijer Sanader također je izvijestio da je na današnjem radnom sastanku u Koprivnici bilo govora i o poljoprivrednim poticajima za proljetnu sjetvu.

U Vladinu izaslanstvu u Koprivnici osim premijera bili ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Branko Vukelić, ministar poljoprivrede i šumarstva i vodnog gospodarstva Petar Čobanković te državni tajnici Bianka Matković i dr. Ante Babić.

Župan Josip Friščić rekao je novinarima da su premijera Sanadera sa suradnicima izvijestili o dostignućima u gospodarstvu, poduzetništvu, poljoprivredi i izgradnji infrastrukture, te o stanju u društvenim djelatnostima i upravljanju državnom imovinom u toj županiji.

Premijer Sanader je najavio da će u srijedu Vladi biti predložen proračun za ovu godinu, koji će, kad ga Vlada razmotri, idući tjedan biti poslan na raspravu u Hrvatski sabor.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara