Pripuzu odšteta Magme zbog pitanja "Tko je izvršio atentat na Vjeku Sliška?"

Pripuzu odšteta Magme zbog pitanja "Tko je izvršio atentat na Vjeku Sliška?"

MAGMA je prije nekoliko godina distribuirala društvenu igru "Tko želi biti milijunaš" s pitanjem "Tko je izvršio atentata na Vjeku Sliška?", te ju je zbog toga tužio Zoran Pripuz, čije je ime bilo ponuđeno među odgovorima. Prema presudi Vrhovnog suda Magma Pripuzu mora platiti 35.000 kuna za duševne boli, javlja Večernji list.

Pripuz je tražio pola milijuna kuna, ali je Vrhovni sud i nakon revizije ostao pri odluci da mu je 35.000 kuna dovoljno za povredu ugleda. Inače, Pripuz nikada nije bio kazneno gonjen zbog ubojstva Vjeke Sliška, a bio je oslobođen svih optužbi u remetinečkom procesu protiv tzv, kriminalne skupine.

Vrhovni sud je prilikom presude posebice uzeo u obzir činjenicu da je Pripuz doznao da se njegovo ime nalazi u ovoj igri od svoje djece, te da je veliki broj ljudi, posebice djece koja idu u školu s njegovom djecom, vidio to pitanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pripuz je u tužbi tražio da se polovica traženog iznosa isplati dječjem domu Zagreb a druga polovica Dječjoj bolnici Zagreb. Vrhovni sud je odlučio da odšetat pripada njemu te se njemu ostavlja na volju da s njom čini što hoće.

D.M.
Foto: Novi list

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara