Programsko vijeće HRT-a Saboru upućuje izvješće Ravnateljstva o poslovanju

PROGRAMSKO vijeće Hrvatske radiotelevizije (HRT) uputit će Hrvatskom saboru izvješće Ravnateljstva o prošlogodišnjem poslovanju nacionalnog radija i televizije zajedno sa svojim primjedbama na taj dokument, zaključilo je to tijelo na svojoj današnjoj sjednici.

Većina vijećničkih primjedbi na konačan dokument o poslovanju HRT-a u 2004. odnosila se na smanjenje prihoda i povećanje rashoda u prošloj godini te istovremeno povećanje plaća i broja zaposlenih.

"Takve brojke odudaraju od razumnog financijskog poslovanja i vođenja kuće", kazao je jedan od članova Vijeća Hašim Bahtijari.

Ipak glavni ravnatelj HRT-a Mirko Galić prošlu je godinu opisao kao jednu od najuspješnijih u novijoj povijesti HRT-a.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Javna radiotelevizija, kaže, uspjela je unatoč ozbiljnoj konkurenciji, s kojom se po prvi puta susrela, podići kvalitetu svih programa i ostati vodeći elektronski medij u Hrvatskoj. "To dokazuju svi podaci o gledanosti i slušanosti, no za to su bila potreba ulaganja u opremu, ali i kvalitetu programa", ustvrdio je Galić.

S više od 240 milijuna kuna ulaganja HRT je dovršio nove studije i uveo digitaliziranu opremu, a na redu je druga faza u kojoj nove tehnologije treba kvalitetno iskoristiti, rekao je Galić. Dodao je da to podrazumijeva i smanjenje broja zaposlenih, što je HRT trebao napraviti još prošle godine.

Unatoč novim zapošljavanjima, povećanju plaća pod utjecajem konkurencije i neuspjehu u planiranom smanjenju broja zaposlenih HRT je uspio ostvariti čistu dobit od 2,7 milijuna kuna, izvijestio je glavni ravnatelj.

Vijeće HRT-a danas je dalo pozitivno mišljenje o ljetnoj programskoj shemi HTV-a, u kojoj će, kako je istaknuto, biti manje informativnih emisija, ali više mozaičnih, kulturnih, dokumentarnih i sportskih sadržaja.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara