Prometni kaos u Zagrebu: Zimska služba nespremna za dugonajavljivani snijeg

Prometni kaos u Zagrebu: Zimska služba nespremna za dugonajavljivani snijeg

Tekst: I.Kri.
Foto: Damir Krajač, Ranko Šuvar, Bruno Konjević, Vlado Kos, Davor Pongračić, Željko Popović  (Cropix)

PROMETNI kaos dočekao je jutros zagrebačke vozače koji su pokušali doći do svojih poslova, jer je zimska služba ponovno ostala zatečena dugonajavljivanim snijegom.

U glavnom gradu Hrvatske je jutros palo 6 centimetara snijega koji je usporio promet javnog prijevoza, mnoge ZET-ove linije ne voze, a vozači se u gužvama pokušavaju probiti do svojih odredišta. Iz zimske službe tvrde kako su im sve ekipe na terenu, no da ne uspijevaju očistiti sve ulice na vrijeme zbog snijega koji stalno pada.

Najviše snijega sredinom dana

Na prometnicama se dogodilo i desetak prometnih nesreća zbog kojih se promet usporava još i više. Uz snijeg i nisku temperaturu od -3 stupnjeva Celzijevih, stanovnicima oko Šubićeve ulice poteškoće predstavlja i nestanak struje, koja bi im trebala biti uključena do 12 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Meteorolozi najavljuju da će glavnina snijega u Zagrebu padati sredinom dana i poslijepodne. Očekuje se da će u gradu napadati preko 10 centimetara novog snijega, dok će ponegdje u okolici biti i preko 30 centimetara novog snježnog pokrivača. Najviša temperatura trebala bi doseći 0 stupnjeva Celzijevih.

Obustavljeno više autobusnih linija

ZET je izvijestio kako većina autobusa ponovno vozi na brdskim cestama oko Zagreba. "Još  uvijek su obustavljene autobusne linije 140 Mihaljevac – Sljeme, 142 Vrapčanska aleja – Jačkovina, 204 Kvaternikov trg – Horvatovac – Kvaternikov trg i 205 Dubrava – Markuševec – Bidrovec", stoji u ZET-ovom priopćenju te se dodaje da do starog okretišta prometuju linije 160 Savski most - Lipnica i 126 Črnomerec - Krvarić. 

Autobusi na liniji 177 Črnomerec – Poljanica – Gornja Bistra ne prometuje preko Perjavice. Normalizacija prometa na svim autobusnim linijama očekuje se oko 11 sati.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara