Drugi sudar američkog razarača u dva mjeseca: Pronađena tijela desetorice mornara

Drugi sudar američkog razarača u dva mjeseca: Pronađena tijela desetorice mornara
Foto: Hina
 
SPASIOCI su pronašli ostatke tijela 10 mornara koji su se smatrali nestalima u sudaru američkog ratnog broda s naftnim tankerom, objavila je u utorak američka mornarica.
 
Tijela su pronađena u dijelovima američkog broda koji su nakon sudara bili potopljeni i zapečaćeni. Malezijski spasioci pronašli su i jedno tijelo izvan broda.
 
Tijela su u postupku identifikacije, rekao je zapovjednik američke Pacifičke flote admiral Scott Swift novinarima u Singapuru, gdje je brod USS John S. McCain doveden nakon sudara koji se dogodio u ponedjeljak u zoru u vodama istočno od grada.
 
USS Fitzgerald se sudario s teretnim brodom kod Japana 
 
Riječ je o drugom takvom sudaru američkog razarača u zadnja dva mjeseca. USS Fitzgerald u lipnju se kod Japana sudario s teretnim brodom koji je plovio pod filipinskom zastavom. Poginula su sedmorica američkih mornara. Admiral je kazao da će se istragom utvrditi što se dogodilo.
 
Četvorica od petorice ozlijeđenih mornara prebačena su u bolnicu u Singapur, no životi im nisu ugroženi. Peti nije trebao liječničku pomoć. Tanker Alnic MC pretrpio je štetu, no posada nije ozlijeđena. 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara