Pronađeno pet prostitutki navodno zaraženih HIV-om

Pronađeno pet prostitutki navodno zaraženih HIV-om
DJELATNICI PU primorsko-goranske identificirali su svih pet osoba u Rijeci koje je, po tvrdnjama iz anonimnog pisma upućenog policiji i medijima prošli tjedan, navodno HIV-om zarazio riječki pomorac.

S tim osobama obavljeni su obavijesni razgovori kako bi se utvrdio identitet autora pisma, a njima je preporučeno da se testiraju na HIV, rekla je za Hinu glasnogovonica PU-a Mirjana Kulaš.

Autor anonimna pisma, koji se predstavio kao 38-godišnji riječki pomorac, navodi da je njega na jednom od putovanja zarazila HIV-om prostitutka te da se zbog toga odlučio na osvetu, pa je namjerno zarazio neke riječke i dvije zagrebačke prostitutke.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po policijskim podatcima u pismu su navedeni djelomični identiteti prostitutki, na temelju kojih ih je policija tražila.

Dvije prostitutke u Zagrebu koje odgovaraju opisu u pismu policija je pronašla prije dva dana, no one, kako je tada rekla glasnogovornica zagrebačkog PU-a Gordana Vulama, nisu mogle zaključiti tko bi mogao biti autor pisma.

Za namjerno prenošenje zarazne bolesti predviđena je novčana ili zatvorska kazna do jedne godine, no ako se time teško ošteti zdravlje žrtve, moguća je kazna od jedne do osam godina zatvora.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara