Riječke i zagrebačke prostitutke namjerno zaražene HIV-om?

Riječke i zagrebačke prostitutke namjerno zaražene HIV-om?

NAKON slučaja smrti ukrajinske prostitutke Olene Popuk, zbog koje su se na tisuće muškaraca u BiH testirale na AIDS, nešto slično moglo bi se dogoditi i u Hrvatskoj. Naime, anonimno pismo riječkog mornara o tome kako je HIV-om namjerno zarazio nekoliko prostitutki izazvala je brzu reakciju policije, koja traga za dotičnim "prijateljicama noći" kako bi ih uputila na testiranje.

Kako javlja Jutarnji list, policijska akcija krenula je nakon što je ovih dana na nekoliko adresa u Rijeci i Zagrebu pristiglo anonimno pismo koje sadrži ispovijed 38-godišnjeg mornara iz Rijeke zaraženog virusom HIV-a.

Dotični se navodno zarazio u kontaktu s prostitutkom u jednoj od svjetskih luka u koje je doplovio, pa je iz osvete namjerno zarazio nekoliko prostitutki u Hrvatskoj, dvije u Zagrebu i nekoliko u Rijeci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nepoznati muškarac inzistirao je na nezaštićenom odnosu, a ako bi prostitutka to odbila, namjerno bi probušio prezervativ. U anonimnom pismu navode se i imena, adrese i cijene zaraženih prostitutki, a upravo tragom tih informacija policija je zatražila hitno testiranje navedenih prostitutki na HIV.

"Provest ćemo mjere identifikacije osoba spomenutih u pismu i ako ih pronađemo, pokušat ćemo doznati jesu li zaražene i poraditi dalje na identifikaciji osobe koja namjerno prenosi zarazu. Za to kazneno djelo predviđena je novčana kazna ili zatvor do godine dana zatvora." – izjavila je glasnogovornica zagrebačke policije Gordana Vulama komentirajući slučaj.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara