Proslava u Glini uz ustaško znakovlje, vrhunac dana je Thompsonov koncert

Proslava u Glini uz ustaško znakovlje, vrhunac dana je Thompsonov koncert
Foto: Index

U POVODU Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i Dana grada, u Glini je jučer i danas priređen raznolik program, a vrhunac današnje proslave bit će Thompsonov koncert.

Proslava nije mogla proći bez ustaškog znakovlja, pa su se tako na štandovima prodavale majice i šalovi s ustaškom simbolikom, a neki su sudionici nosili majice s natpisom "Za dom spremni".

Tijekom dana su uz spomenik poginulim braniteljima u Ulici Tomislava Roma položeni vijenci i zapaljene svijeće. Mogla se vidjeti izložba vojne opreme i naoružanja, a današnji program završit će vatrometom.

Brojne manifestacije održavat će se do kraja kolovoza pa će se tako u srijedu, 8. kolovoza, u 11 sati, kod spomen-tenka u Gornjem Viduševcu obilježiti pobjeda Oružanih snaga RH u Domovinskom ratu, odnosno predaja 21. korpusa neprijateljske vojske. 

Iz Policijske uprave sisačko-moslavačke najavili su da će u nedjelju privremeno za sav promet, osim za vozila s posebnom dozvolom, od 6 do 24 sata u Glini biti zatvorene Sisačka ulica, Trg Petra Krešimira IV, Ulica Specijalne jedinice policije “Osa”, Ulica 2. gardijske brigade Gromovi, zapadna strana Trga bana Josipa Jelačića, Ulica Stjepana i Antuna Radića, Trg dr. Franje Tuđmana i dio Frankopanske ulice do raskrižja s Vukovarskom ulicom.

Policija je također obavijestila građane da će temeljem Zakona o policijskim poslovima i ovlastima i Pravilnika o načinu postupanja policijskih službenika javno okupljanje biti snimano.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara