KORONAVIRUS U HRVATSKOJ

Prvi slučaj zaraze koronavirusom u Makarskoj

Prvi slučaj zaraze koronavirusom u Makarskoj
Foto: Pixsell

U MAKARSKOJ je danas službeno potvrđen prvi slučaj zaraze koronavirusom u tom gradu, a nakon Brela, to je drugi slučaj na makarskom primorju.

Pozitivan je nalaz djelatnika jedne javne gradske tvrtke koji se odmah pri pojavljivanju prvih simptoma prošlog tjedna povukao u samoizolaciju.

Nakon što je obavijestio poslodavca, u samoizolaciji je od toga dana još 15 zaposlenika te tvrtke s kojima je zaraženi bio u kontaktu. Prostorije gradske tvrtke su dezinficirane.

"Osoba se osjeća dobro, nema nikakvih težih simptoma te se nadamo da ga čeka brz oporavak", rekao je na današnjemu redovitom sastanku načelnik Stožera civilne zaštite Grada Makarske Dražen Nemčić.

Pozivajući sve građane Makarske da ne stvaraju paniku te da i dalje slijede upute Nacionalnog stožera civilne zaštite i ne izlaze iz svojih domova osim u krajnjoj nuždi, Nemčić ih je zamolio da najozbiljnije shvate mjere socijalnog distanciranja i da u slučaju pojave blagih simptoma, poput kašlja ili glavobolje, ne idu u Dom zdravlja, nego da obavijeste svojeg obiteljskog liječnika, koji će im dati daljnje upute.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara