Prijavljen administrator grupe na Fejsu u kojoj se pozivalo na kršenje mjera

Prijavljen administrator grupe na Fejsu u kojoj se pozivalo na kršenje mjera
Foto: Robert Anic/PIXSELL

POREČKA je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 32-godišnji hrvatski državljanin počinio teško kazneno djelo protiv zdravlja ljudi, odnosno da je poticao na počinjenja kaznenog djela širenja i prenošenja zarazne bolesti, piše policija.

Policija je utvrdila da je 32-godišnjak posljednja tri dana na društvenoj mreži moderirao objave jedne grupe, koja je osnovana u cilju poticanja građana na nepoštovanje odluka Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske koje su donesene kako bi se spriječilo širenje koronavirusa. Osim što je moderirao objave, muškarac je pozivao i druge osobe u grupu kako bi ona brojala što više članova, u cilju stvaranja opće svijesti o potrebi kršenja odluka Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.

Osumnjičenog se tereti i da je 30. ožujka oko 12.30 sati objavio poziv građanima na druženje na jednoj lokaciji na području Poreča, odnosno pozvao je građane na kršenje Odluke o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima, čime bi nastala opasnost od povećanja širenja zarazne bolesti.

Protiv osumnjičenog je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara