Psiholozi: Natascha Kampusch razvila "rezerviran stav" prema roditeljima

AUSTRIJSKA tinejdžerica koja je provela osam godina u zatočeništvu razvila je "rezerviran stav" prema roditeljima otkad je prošlog tjedna pobjegla od otmičara, objavili su u četvrtak psihijatri koji je liječe.

Stručnjaci koji su se susreli s 18-godišnjom Nataschom Kampusch kažu da je nakon bijega 23. kolovoza u redovitom telefonskom kontaktu samo sa svojom majkom, dok se s ocem poslije nije čula. Susret roditelja s otetom kćerkom bio je vrlo dirljiv, a i otac i majka molili su da im se omogući da je ponovno vide.

Monika Pinteris, odvjetnica specijalizirana za zastupanje traumatizirane djece, izjavila je kako Natascha možda tjednima i mjesecima neće donijeti odluku hoće li živjeti s jednim od roditelja.

Oni su se rastali nakon otmice tada 10-godišnje djevojčice u ožujku 1998. godine, što je do prošlog tjedna bio jedan od najmisterioznijih nerješenih slučajeva u Austriji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Max Friedrich, kriminalistički psihijatar u timu koji liječi Nataschu, kaže da su godine koje je provela kao zatočenik, mogu nazvati "torturom izolacije".

I dok stručnjaci skrbe o Nataschi na sigurnoj i tajnoj lokaciji, policija je objavila da je ponovno planira ispitati o otmici.

Inspektori su je već nakratko ispitali u srijedu, a odvjetnik Guenther Harrich rekao je da je nakon toga bila iscrpljena.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara