Puhovski se osvrnuo na Reinerov komentar o brisanju Tuđmanovih cipela

Puhovski se osvrnuo na Reinerov komentar o brisanju Tuđmanovih cipela
Ilustracija: FaH

POLITIČKI analitičar i profesor Žarko Puhovski prokomentirao je danas za Index jučerašnju izjavu Željka Reinera u kojoj je Reiner poručio da Beljak nije dostojan Tuđmanu obrisati cipele.

>>Beljak: Tuđman je otac korupcije u Hrvatskoj, Šeks joj je kum

Sve je počelo na potpisivanju Deklaracije protiv korupcije nakon čega se medijima, između ostalih, obratio Krešo Beljak. Beljak je tada rekao kako je otac korupcije u Hrvatskoj Franjo Tuđman, kako joj je kum Vladimir Šeks te kako su joj djeca Sanader i Plenković.

>>Reiner komentirao Beljaka: Nije dostojan Tuđmanu ni obrisati cipele

Ubrzo se na njegovu izjavu referirao Željko Reiner, rekavši da ne zna kako se uopće jedan lik poput Beljaka, koji je pravomoćno osuđen zbog provaljivanja u automobile, usuđuje reći tako nešto te kako nije dostojan brisati cipele Franji Tuđmanu.

"To je parabola feudalnog porijekla koja se danas koristi u mafijaškim kontekstima"

Upravo je tu izjavu danas prokomentirao Žarko Puhovski.

"Treba reći prvo da se vitez Reiner javno profilirao kao čovjek poznat po svojem snishodljivom tonu kada je riječ o vodstvu HDZ-a, od Sanadera do Plenkovića, tako da nije slučajno upotrijebio parabolu s čišćenjem cipela.

Ta parabola je izvorno feudalnog porijekla, a danas se koristi uglavnom u mafijaškim kontekstima. Kad u tom kontekstu Reiner uvlači Beljaka, onda se može mirno reći da je Beljak doista šegrt u odnosu na Tuđmana. 

Jer, Beljak je bio osuđen zbog provale u automobile na jednom lokalnom sudu, dok je Međunarodno kazneno sudište za Franju Tuđmana presudilo da je bio sudionik, pa i poticatelj udruženog zločinačkog pothvata za uništenje jedne države", prokomentirao je Žarko Puhovski.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara