"Pukanić je bio ključni svjedok u istrazi protiv balkanske mafije"

"Pukanić je bio ključni svjedok u istrazi protiv balkanske mafije"

TALIJANSKI tužitelj Giuseppe Scelsi za tršćanski list Il Picollo je izjavio kako je Ivo Pukanić bio njihov ključni svjedok u istrazi o švercu cigareta na Balkanu koju je sprovodilo tužiteljstvo u Bariju, a u kojoj je osumnjičeni bio i Milo Đukanović, bivši premijer i predsjednik Crne Gore.

Scelsi je dodao kako su oni vrlo uznemireni Pukanićevim ubojstvom upravo zbog toga što je on bio jedan od njihovih najvažnijih svjedoka. Talijanski tužitelj potvrdio je kako je među svjedocima bio i glavni urednik crnogorskog Dana Duško Jovanović koji je likvidiran u svibnju 2004. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Duško Jovanović bio je čelni čovjek ovog oporbenog dnevnika, bliskog Socijalističkoj narodnoj partiji, koji je često prenosio tekstove Nacionala o duhanskoj aferi u Crnoj Gori. Crnogorski premijer Milo Đukanović tužio je Jovanovića za klevetu, jer je Dan objavio da vlada sprječava istragu o slučaju krijumčarenja ljudi. Ranije je Đukanović dobio privatnu parnicu protiv Jovanovićevog lista, podignutu zbog izvješća o navodnom krijumčarenju cigareta.

R.I.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara