Pula: Prihvaćen program izgradnje novih prometnica

POGLAVARSTVO Istarske županije prihvatilo je danas program izgradnje i rekonstrukcije dionica pojedinih državnih, županijskih i lokalnih cesta radi njihova povezivanja s Istarskim ipsilonom.

Istarski župan Ivan Jakovčić rekao je na sjednici Poglavarstva da bi zapadni krak Istarskog ipsilona - prometnice koja će Istru povezati sa slovenskom granicom - trebao bi biti dovršen do proljeća 2005. godine.

Do tada, dodao je, bit će iznimno važno da su i ostale javne ceste kvalitetno povezane s tom prometnicom.

Među prioritetima na sjednici je istaknuta gradnja prometnice od čvora Umag do Dragonje, odnosno granice s Republikom Slovenijom, te izgradnja čvora na ulazu u Pulu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Planira se i obnova nekih cesta, poput one od čvora Medaki do Vrsara te od čvora Višnjan do Poreča.

Po riječima župana Jakovčića, za program izgradnje i obnove cesta bit će potrebno oko 341 milijun kuna od čega se 233 milijuna odnosi na izgradnju, a 108 milijuna kuna na rekonstrukciju prometnica.

Poglavarstvo Istarske županije prihvaćeni program izgradnje prometnica uputit će Vladi kako bi bio uvršten u novi državni proračun, rečeno je na sjednici.

Članovi Poglavarstva odlučili su također da se pri županijskom Zavodu za javno zdravstvo osnuje posebna jedinica koja će posebno pratiti problem ovisnosti u Istri i skrbiti se za ovisnike.

Problem ovisnosti župan Jakovčić ocijenio je najvećim problemom u Istarskoj županiji, većim čak i od problema nezaposlenosti.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara