Pula: Slab odaziv na izborima za mjesne odbore i pobjeda IDS-a

IZBORE za vijeća devet mjesnih odbora u Puli obilježio je slab odaziv birača od 8,31 posto, te pobjeda Istarskog demokratskog sabora (IDS) koji je osvojio 45 od ukupno 81 vijećničkog mjesta, odnosno potporu 55,5 posto biračkog tijela, priopćio je danas predsjednik Izbornog povjerenstva Aleksandar Puh.

Iza IDS-a slijedi koalicija IDF-SDP s 15 osvojenih vijećničkih mjesta, HDZ sa sedam, IDF samostalno s tri mjesta, SDU s dva te LS i HNS s po jednim vijećničkim mjesta. Nezavisna lista Mirjane Antonelić osvojila je četiri, a lista Ivana Udovića osvojila je tri vijećnička mandata.

Po riječima Aleksandra Puha, na području je devet mjesnog odbora 35.245 birača, a na jučerašnje izbore odazvalo ih se tek 2930, odnosno 8,31 posto. Natpolovičnu većinu IDS je osvojio u šest mjesnih odbora, a predsjednik Izbornog povjerenstva Puh istaknuo je kako službenih primjedaba na tijek izbora nije bilo, te da rok za njihovu predaju istječe danas u 19 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Predsjednik pulskog IDS-a Valter Drandić izrazio je na današnjoj konferenciji za novinare zadovoljstvo rezultatima kojima je IDS, kako je rekao, "dokazao da je uvjerljivo najjača stranka u Puli te da je među strankama s najstabilnijim izbornim tijelom u Hrvatskoj". "Još je jednom dokazano da aktualna gradska vlast koju predvode IDF i SDP nema nikakva uporište u glasovima birača te da predstavlja prijevaru građana", ocijenio je Drandić i dodao kako bi svaka odgovorna vlast nakon takvih katastrofalnih izbornih rezultata vjerojatno dala ostavku.

Kako je novinare izvijestio Damir Radnić iz IDF-a, koalicija IDF-SDP nije nezadovoljna izbornim rezultatima, no, drži Veljko Zenzerović iz SDP-a, njezini su skromni rezultati plod slabog odaziva birača.

(Hina) dspo vkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara