Puljanka 12 dana čekala nalaz o kojem joj ovisi život - jer nema poštara

Puljanka 12 dana čekala nalaz o kojem joj ovisi život - jer nema poštara
Foto: FAH

KĆI Ilije Guberine iz Pule čekala je danima nalaz o kojem joj doslovno ovisi život, no iako su u bolnici tvrdili da je poslan, na adresu Guberininih nije stizao punih 12 dana.

"Moja kći je teško bolesna, a nalaz koji je poslan iz Rijeke i s kojim hitno treba na operaciju u Zagreb još uvijek nije došao na našu adresu. Iz riječke poliklinike su nam potvrdili da je poslan još 30. prosinca 2018., ali u pulskoj pošti su rekli da jednostavno nemaju dovoljno poštara i da zbog toga pošiljka kasni", požalio se Ilija Guberina za Glas Istre.

Njegova je kći, ističe, svakodnevno zabrinuto zvala polikliniku u nadi da će saznati neku novu informaciju. No sestra joj je iz dana u dan ponavljala istu rečenicu: "Nalaz je poslan 30. prosinca".

Na kraju nije imala izbora. Sama je otišla u Rijeku, u polikliniku gdje je obavila pretragu pomoću metode pozitronske emisijske tomografije (PET/CT) po nalaz i snimke, a potom nastavila za Zagreb na operaciju. Ta je dokumentacija bila neophodna za nastavak pretraga, a na kraju i za operativni zahvat o kojem joj ovisi život.

"Prošlo je 12 dana otkad je nalaz poslan iz bolnice u Rijeci, a u Puli ga još uvijek nitko nije dostavio. Iznenađuje me razina nonšalantnosti s kojim su im u glavnoj pošti rekli da nemaju dovoljno radne snage", kazao je Guberina.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara