Radnici Croatia Busa spremaju blokadu Zagreba

Radnici Croatia Busa spremaju blokadu Zagreba

SINDIKAT profesionalnih vozača Croatia Busa danas je nastavio prosvjedovati  vozeći zagrebačkim ulicama autobuse brzinom od desetak kilometara na sat. Budući da ih zagrebačka gradonačelnica Vlasta Pavić nije primila, organizirani prosvjed počinje u 13 sati.

Sindikat profesionalnih vozača, automehaničara i drugih stručnih radnika u javnom cestovnom prijevozu putnika (SIPROVOZ), koji podržava vlasnika Croatia busa Leona Sulića, najavio je da će s 50 autobusa blokirati zagrebačke prometnice u znak prosvjeda jer Grad Zagreb, unatoč obećanjima, nije deblokirao račun Croatia Busa zbog duga do 6 milijuna kuna. Račun tvrtke blokiran je na zahtjev Državnog odvjetništva koje tvrdi da u poslovanju Croatia busa ima brojnih nepravilnosti.

Najavili su blokadu raskrižja Slavonske avenije i Heinzelove, Radničke ceste i Avenije Dubrovnik, te rotora na Jadranskom mosu.

Članovi sindikata, prema informacijama iz policije, još se nisu uputili na ova mjesta, gdje su već raspoređene policijske snage.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je ministar unutarnjih poslova Šime Lučin jučer zabranio najavljen prosvjed, sindikat je najavio kako će njegovih 300 članova leći na zagrebačke ceste.

Očekivalo se da će se blokada izbjeći primanjem sindikalnog povjerenika kod gradonačelnice Pavić koja je trebala obećati deblokadu računa. Za sada se to nije dogodilo. Gradonačelnica Pavić navodno nije u zgradi poglavarstva.

Prijava današnjeg javnog prosvjeda, odnosno blokade prometnica nije uredno i pravodobno podnesena pet dana ranije i zbog toga se okupljanje ne može održati, izjavila je glasnogovornica MUP-a Zinka Bardić.

Dodala je da je prema Zakonu o javnom okupljanju zabranjeno okupljanje i javni prosvjed na autocestama i magistralnim cestama na način na koji se ugrožava promet, odnosno na drugim mjestima ako bi se s obzirom na vrijeme, broj sudionika i narav okupljanja moglo ozbiljnije poremetiti kretanje većeg broja građana.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara