Radnici FIAT-a blokirali željezničku postaju u Torinu

Radnici FIATa u cijeloj Italiji prosvjeduju nakon prekida pregovora sindikata i vrha automobilske industrije a u Torinu je najmanje 7.000 radnika prosvjedovalo na ulicama grada koji su blokirali željezničku postaju Porta Nuova s koje nisu kretali vlakovi.

U Milanu su radnici pogona Alfa Romeo iz sastava FIAT-a zaposjeli trg Duomo i traže susret s milanskim nadbiskupom, kardinalom Dionizijem Tettamanzijem. Naime, 1.023 radnika zaposlena u tvornici Alfa Romeu u Areseu pokraj Milana trebaju otići na prisilni plaćeni odmor. Od ponedjeljka 5.600 radnika FIAT-a više neće smijeti doći na radna mjesta, a zatim će red doći na još oko 4.000 zaposlenih. Automobilska kuća otpuštanjem 26 posto taposlenih, od 35.000 koliko ih ima u pogonima širom Italije, namjerava smanjiti proizvodnju za oko 30 posto i na taj način pokušati izaći iz krize. Sindikati osporavaju takav plan i najavljuju val prosvjeda.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U petak već nisu radili pogoni u mjestu Termini Imerese na Siciliji, koji bi se trebao potpono zatvoriti s otpuštanjem svih 1800 zaposlenih, zatim pogon Miraffiori, te onaj u Cassinu, gdje su radnici na nekoliko sati blokirali izlazak na autocestu A1.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara