Radnicima "Belja" isplaćena listopadska plaća

RADNICIMA baranjskoga poljoprivrednog kombinata "Belja" d.d. jučer je isplaćena neto plaća i putni trošak za listopad, pa neće nastaviti štrajk koji su najavili za 27. prosinca ako ne bi bila isplaćena ta plaća, doznaje se u Sindikatu zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji te vodoprivredi Hrvatske (PPDIV).

Novac Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP), namijenjen isplati plaća radnicima za listopad i studeni, ovrhu je provela tvrtka "Lipovac" d.d. zbog nepodmirenih obveza od 4,7 milijuna kuna "Belja" tom poduzeću.

Budući da je listopadska plaća isplaćena, štrajk se neće nastaviti, ali bi se mogao ponoviti nakon 15. siječnja, jer ne vidim kako će se isplatiti plaća za studeni, izjavio je za Hinu županijski povjerenik PPDIV-a Šimo Orešković. Dodao je kako će Vladi "biti poslano otvoreno pismo sa zahtjevom da ozbiljno razmotri stanje u "Belju".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Objasnio je kako je preostali dio novca HFP-a pod sudskom zabranom raspolaganja objema stranama, da će o prijeporu odlučivati zagrebački Trgovački sud, a da će se novac dok traje postupak, nalaziti na računu FINA-e.

(Hina) ivuč dd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara